Anger Cell – Bravery In Chaos EP (2017)

MAINOS:

Riihimäkeläinen Anger Cell on valmistellut tuoretta EP: tään ”Bravery In Chaos” pitkän kaavan kautta, sillä edellisestä “A Fear Formidable” täyspitkästä on kulunut jo viisi vuotta. Osa tauosta on johtunut kokoonpanomuutoksista, joista merkittävin on Neferionista saapuneen Maija Saaren rekrytointi laulajaksi DC:n tilalle. Myös rumpali on mennyt kuluvan vuoden aikana vaihtoon.

Musiikillisesti maalataan edelleen melodista thrash metallia kuolometallipuolen häipyessä takavasemmalle ja mukaan on tuotu entistä enemmän progressiivisia vaikutteita. Naislaulajat alkavat olla jo yleisiä tässä genressä, joten tällä itseisarvolla ei erikoisuuspisteitä juuri enää jaella. Maija Saaren ulosanti vaihtelee puhtaasta hyvin heleä-äänisestä vokaalityylistä raskaampaan ja jonkin verran Arch Enemyn Alissa White-Gluzia muistuttavaan osastoon. Osuuksia myös yhdistetään samaan laulumattoon. Aiempaan verrattuna kehitys on selkeä, vaikka välillä huomaakin puhtaiden osuuksien kamppailevan  vyöryvien kitaroiden kanssa turhan ankarasti tilasta sovituksissa. Jani Vesanen ja Vesa Säkkinen vastaavat EP:n sävellyspuolesta ja kitaristien yhteensoitto on myös nautittavaa kuunneltavaa, riffipuolella on selvästi panostettu dynamiikkaan ja tyylitajuun.

Tuotannon osalta askeleita on otettu niin ikään roimasti oikeaan suuntaan ja kitarat soivat nautittavan terävästi lyriikkavideona ilmestyneessä EP:n kohokohdassa ”Phantom Painissa”. Saaren vokaalimelodiat ovat tarttuvia ja biisissä on tyylisuunnan kipeästi kaipaamaa rikkautta sekä syvyyttä.

Muut kappaleet jäävät tästä hiukan, mutta kuuntelija huomaa pysyvänsä tästä huolimatta korva lähellä soitinta koko reilun vartin mittaisen EP:n ajan. Tässä musiikinlajissa saavutus on nykypäivänä merkittävä. Anger Cell osoittaa yllättävän vahvaa uusiutumiskykyä ja ”Bravery In Chaos” näyttää myös viiden vuoden aikana pyörien pyörineen oikeaan suuntaan. Tämän puolesta täyspitkään ollaan nyt valmiita.

3½/5

Ville Krannila

1.Hammer Jacked Remedy
2.Phantom Pain
3.Rites Of Passage
4.Bravery In Chaos

Website | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.