Ydintuho – 5 Tracks EP (2015)

[three_fourth]Kuusamolainen hardcore metal-ryhmä Ydintuho on nakkikopilla rähinöimisen lomassa kanavoinut osan vihastaan viime vuonna julkaistulle ”5 Tracks EP”:lleen. Yhtye on aiemmin suoltanut kasettidemoja ja kyhännyt split-julkaisun yhdessä Kylmä Sota-orkesterin kanssa. Kaikki nyt arviossa olevalla, viiden raidan Extended Play-julkaisulla esiintyvät biisit ovat myös olleet mukana noilla aiemmilla kasettinauhoituksilla, mutta nyt tähän 7″ vinyylijulkaisuun on nähty hieman enemmän vaivaa myös tuotannollisella puolella.

EP:n aloittava ”10 000 Bodies” nostaa jo ensimmäisistä sekunneista lähtien adrenaliinin sellaiselle tasolle, että tekisi mieli suunnata torille tappelemaan. Genrelle uskollisesti täyspäistä rähinää sisältävät kappaleet on pidetty lyhyinä ja seuraava ”Holocaust Railways” jatkaa siitä mihin edellinen raita jäi, eikä meno muutu oikeastaan mihinkään koko loppu EP:n aikana. Kaikki kappaleet on rakennettu yhden kompin varaan eikä riffittelyssä tahi sovituksissa ole mitään sellaista mikä saisi biisit erottumaan toisistaan. Musiikin opit on saatu Suicidal Tendenciesilta ja Dischargelta jotka ovat tämän tyylisuunnan pioneereja, eikä Ydintuho ole lähtenyt niitä muuttamaan.

Tiukka hard core-mättö sopii moniin tilanteisiin ja on varsinkin livenä voimaannuttavaa musiikkia. Eikä tämä Ydintuhon aikaansaama EP kalpene, tai erotu muutenkaan muiden vastaavien orkesterien tuotoksista. Meno on vakuuttavaa ja vokalistin uskottava räyhäntä herättää kuulijassakin tappajan vaistoa, mutta julkaisu jää loppujen lopuksi hieman yksitoikkoiseksi.

3½/5

Tore Pedersen

Ydintuho Facebookissa: https://www.facebook.com/ydintuho/?fref=ts

[/three_fourth] [one_fourth_last]

ydintuho

1.10 000 Bodies
2.Holocaust Railways
3.By What Fucking Right?
4.Fallout
5.Demons Of War[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here