Tuomo Latvala Omnium Gatherumin viralliseksi rumpaliksi

0
563
Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja
Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja

Omnium Gatherum on ylpeä saadessaan ilmoittaa, että vuoden tiukan sisäänajon jälkeen rumpali Tuomo Latvala on kiinnitetty yhtyeen viralliseksi jäseneksi. Turkulainen Latvala jatkaa edelleen toimintaansa sekä rumpuopettajana kotikaupungissaan että Torture Killerin patteriston takana. Aiemmin hän on soittanut mm. yhtyeissä kuten Demigod ja Hateform.

Tuomon “naulaamisen“ tyylinäytettä kuvattuna viime vuoden Tuska Open Air festivaaleilta:

Markus Vanhala kertoo rumpalin vaihdoksesta:

Tarkkasilmäisimmät ja pedanteimmat Omnium Gatherum -fanit lienevätkin jo pistäneet merkille, että viimeisen vuoden ajan OG:n rumpupallilla on häärännyt, joskin myös kalju sekä partainen atleetikko, mutta vallan eri nimeä käyttävä herra nimeltään Tuomo Latvala. Pitkäaikainen aseveljemme Jarmo Pikka kun jäi viime vuonna isyyslomalle, olemme lainanneet herra Latvalan palveluksia jo lukuisilla keikoilla ympäri maapalloa. Ensirykäys Tuomolle tapahtui heti ns. syvään päätyyn eli suoraan viideksi viikoksi kanssamme Jenkkirundille. Jossain vaiheessa alkoi käydä selväksi, että Jarmon loma venähtää. Elämäntilanteensa kun on hiukka hankala tämän nuorekkaan ”death-metal-unelmamme” elämiselle, joten luonnollisesti päätimme kysyä Tuomoa astumaan vakituiseen suhteeseen orkesterimme palveluksessa. Homma ukon kanssa on toiminut isollaan ihka ensimmäisistä tahdeista lähtien bändikemiat ja heviveljeys mukaan lukien! Ylpeänä siis esitämme: OG:n uusi rumpali alias turkulainen Tuomo Latvala. Hyvää tästä seuraa!

Tuomo Latvala jatkaa:

Ensikosketus Omnium Gatherumiin tapahtui joskus vuoden 2001 tienoilla, kun soitettiin silloisen bändini kanssa samassa metalli-iltamassa kotinurkillani Turussa. OG pesi soitollaan suurimman osan muista esiintyjistä ja kotiin viemisiksi tarttui bändin demo CD. Sen jälkeen ollaan törmäilty toisiimme erinäisissä tapahtumissa, mutta paremmin pääsin tutustumaan bändin perustajaan Markukseen vasta kymmenisen vuotta myöhemmin. Vuonna 2010 olin Hateform-orkesterini kanssa keikalla Kotkassa, jossa jatkot sekä yöpaikan tarjosi muuan Markus Vanhala. Koska me kaksi oltiin viimeiset pystyssä sinä yönä ja kaikki muut nukkumapaikat oli jo varattu, jäi ainoaksi vaihtoehdoksi kömpiä isännän viereen. Silloin myös kerroin olevani käytettävissä, jos esimerkiksi rumpujensoittoon liittyville palveluksille ilmenisi joskus tarvetta.

Viitisen vuotta tämän jälkeen Markuksella oli yö ilmeisesti vielä tuoreessa muistissa, kun bändi haki Jarmolle tuuraajaa tulevalle Pohjois-Amerikan kiertueelle. Tätä seurasi vielä muutama kiertue, festarikeikat ja levynjulkaisukeikat, kunnes jätkät istuttivat mut pöydän ääreen ja kysyivät josko liittyisin bändiin vakituiseksi jäseneksi. Tieni yhtyeeseen kulki siis tavallaan kotkalaisen kitaravelhon sängyn kautta.

Jarmo Pikka on Suomen arvostetuimpia metallirumpaleita ja olen itse ihaillut herran soittoa jo tuosta yhteisestä Turun keikasta lähtien, joten on kunnia jatkaa siitä mihin hän pitkän OG-taipaleensa jätti. Tehtyäni vuoden verran hommia bändin riveissä tuntuu porukka kuin perheeltä ja voin ylpeänä sanoa kuuluvani Omnium Gatherumin kokoonpanoon. Odottelen innolla saavani sotkettua näppini seuraavalle levylle ja pääseväni soittamaan vanhoille ja uusille faneille ympäri maailmaa. Nähdään keikoilla!

OG kiittää Jarmo Pikkaa 18-vuoden palveluksesta. Lepo!

KOKOONPANO
Markus Vanhala – kitara
Jukka Pelkonen – laulu
Tuomo Latvala – rummut
Aapo Koivisto – koskettimet
Joonas Koto – kitara
Erkki Silvennoinen – basso

http://www.omniumgatherum.org/
http://www.facebook.com/omniumgatherumband

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here