Time Primer – Obstinate EP (2019)

MAINOS:Time Primer pyrkii Suomen musiikkikartalle monipuolisuudella ja sovituksellisella lahjakkuudella. Yhtye määrittää materiaalinsa progressiiviseksi heavyksi, jossa tehdään säännöllisiä vierailuja raskaamman metallin puolelle. ”Obstinate” on bändin ensimmäinen julkaisu ja tähän nähden paketti on erinomaisesti kasassa.

Levyn neljän sävellyksen kaari on rakennettu ovelasti niin, että alun keveistä tunnelmista käännytään loppua kohden vaihe vaiheelta raskaammaksi ja biisit paljastavat koukkunsa useammalla kuuntelukerralla. Avauskappaleessa ”The Soucriant” liikutaan vielä odotetuilla Rushin ja Fates Warningin poluilla, mutta jo toisella raidalla kuullaan örinälaulua, joka ensin yllättää kuulijan, joka ei tiedä mitä ajattelisi sovituksesta. Viimeisellä kahdella kappaleella soundi vie lopullisesti mukanaan, ja paketti aukeaa ensiluokkaista tuotantoa myöten erinomaiseksi kokonaisuudeksi.

Yhtye on rakentanut ensimmäisellä julkaisullaan erittäin vahvan pohjan. ”Obstinaten” myötä ollaan oikeissa asemissa lähellä genren kotimaisia kärkijoukkoja.

4/5

Ville Krannila

1.The Soucriant
2.Passing Milestones
3.Nautilus
4.8611

Profiili | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.