Slow Fall – The First Ones To Fall EP (2017)

Oululainen Slow Fall on julkaissut ensimmäisen äänitteensä ”The First Ones To Fall”. Viiden kappaleen EP:llä liikutaan vahvasti melodisen metallin maisemissa. Vaikutteita on nostettu progressiivisesta osastosta Opethin tapaan ja synkkiä maalailuja vedellään Swallow the Sunin sekä Sentencedin pensselillä.

Jälkimmäinen osasto musiikista kuuluukin läpi materiaalin, mutta painopiste on enemmän riffien ja Jonne Sipilän vakuuttavan karjahtelun yhdistelmässä. Parhaimmillaan tämä rakenne toimii asiallisesti, vaikka asetelma on nykyisessä kotimaisessa metalliympyrässä todella kulunut. Sipilä osaa tonttinsa paremmin kuin hyvin, mikä nostaa keskinkertaisempaakin materiaalia selvästi kiinnostavammalle tasolle.

Avauskappale ”Praise Isolation” vakuuttaa tarttuvuudellaan, mutta sen jälkeen yhtye rouhii turhan yksipuolisesti raskaammassa riffimaastossa. Erityisesti tämä alkaa rasittaa viimeisessä kahdessa biisissä. Sellaista tekijää, joka nostaisi yhtyeen kunnolla muun massan yläpuolelle on vaikea löytää. Osaamisen puutteesta bändiä ei toki voi syyttää erityisesti debyyttijulkaisun ollessa kyseessä.

Tuotanto EP:llä on varsin jykevissä kantimissa ja melodisen osaston puolelta lahjakkuutta löytyy. Jatkoon suosituksena on painopisteen keskittäminen tälle saralle turhan monotonisen raskauden sijasta.

3-/5

Ville Krannila

1.Praise Isolation
2.League Of Shadows
3.Earth Is A Sinful Song
4.Reverie Of Eternal Sleep
5.Dawnless

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here