Rämlord – We Are The Night MLP (2016)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva
Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva

[three_fourth]Edellisellä EP:llään sekä monipuolisella ilmaisullaan vakuuttanut pääkaupungin Rämlord palaa jälleen ja tällä kertaa julkaisun on saanut kuuden kappaleen mini-LP “We Are The Night.” Kyseessä on epäilemättä monessa liemessä keitetyn viisikon paras tuotos tähän mennessä.

Vihjettä tulevasta on toki aiemminkin saatu, mutta kuten bändin jäsenten tausta eri kokoonpanoista (Impaled Nazarene, Y.U.P, Murheenlaakso, MMD) antaa viitettä, luvassa ei ole mitään samaa kaavaa noudattavaa junttausta. Genrejen välillä hypitään raja-aidoista välittämättä, mutta kokonaisuus ei silti hajoa vaan pysyy yhtenäisenä. Bändi itsekin toteaa ammentavansa useasta eri lähteestä inspiraatiota ja luovuus on näitä kappaleita sävellettäessä ollut huipussaan. Tämä on helppo uskoa levyä kuunnellessa.

Ylilyövän luovuuden usein mukanaan tuomalta kaaosmaiselta lopputulokselta vältytään ja kaikesta huokuu suomalainen soundimaailma. Sovituksista löytyy kuvioita aina death metallista Pelle Miljoonaan. ”Crow’s Reach” kuulostaa vahvasti suomalaiselta kesäillalta, ”Son Of No Man” jyrää vastustamattomasti perinteisen heavy metallin ja Amorphisin sekoituksella. ”To The Void” tarjoilee riffin joka on raastavan tuttu jostain hard rock-klassikosta, jota arvioija ei saa millään päähänsä ja nimibiisi katkoo loputkin oksat metsästä. Välillä liikutaan goottimaisemissa ja hetkessä hypätään raskaampaan ulosantiin ilman, että minkäänlaista luonnottomuuden tunnetta syntyy. Mikko ”Mojo” Ojala liikkuu suvereenisti puhtaiden ja aggressiivisempien örinäosuuksien välillä soittajien maalatessa omaperäisiä kuvioita taustalla. Sovitukset ovat monipuolisia ja taidolla yhteen kudottuja.

Rämlord on virkistävän erilainen ja vaihtelevissa maisemissa kulkeva tuttavuus, tällaisena kompaktina annoksena ainoastaan vinyylimuodossa julkaistu minilevy toimii erittäin hyvin. Yhtyeelle soisi kernaasti suurempaa suosiota, vaikka väistämättä tämän tyyppinen usean eri tyylilajin yhdistelmä jää monelle etäiseksi. Kannattaa kuitenkin antaa Rämlordille mahdollisuus, kuuntelu palkitsee sinut varmasti.

4+/5

Ville Krannila

[/three_fourth] [one_fourth_last]

ramlordminilp
1.Neophyte
2.From Your God
3.Crow’s Reach
4.Son Of No Man
5.To The Void
6.We Are The Night[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here