Metallican ”Poor Touring Me” Suomen keikoista 20 vuotta: video- ja kuvamateriaalia katsottavissa

MAINOS:Uuden levynsä tänään julkaiseva Metallica toi ”Poor Touring Me” – kiertueensa Suomeen tarkalleen 20 vuotta sitten ja soitti kaksi keikkaa Helsingin Jäähallissa 18. ja 19.11.1996. Lämmittelijänä toimivat tuolloin Corrosion Of Conformity ja Apocalyptica. Liput seisomakatsomoon maksoivat 204 markkaa. Konsertit muistetaan mm. lavastetusta onnettomuudesta, jossa rakennelmat romahtivat ja hetken kuluttua teknikko juoksi liekeissä pitkin lavaa. Vastaava ”onnettomuus” on nähtävissä myös myöhemmin julkaistuilla ”Cunning Stunts” sekä ”Through The Never” DVD-julkaisuilla.

Iltapäivälehdissä tapahtuma uutisoitiin seuraavana päivänä täytenä totena:

…järkyttävä tapahtumasarja, jossa valaisintornin murruttua eräs roudareista syttyi tuleen…

18.11. on myös Kirk Hammettin syntymäpäivä ja 20 vuotta sitten tapahtumaa juhlistettiin iskemällä kitaristin päälle kakku. Apocalypticalle Metallican lämmittelijänä toimiminen oli suuri tapaus ja Eicca Toppinen muisteli keikkaa Voicelle aiemmin tänä vuonna:

Se oli suorastaan absurdia. Levynjulkaisun jälkeen se oli suurin piirtein viides virallinen keikka, kun oltiin jo äijien kanssa samoilla lauteilla. Meininki oli hieno ja Metallica tuki meitä alusta lähtien ja diggasivat levystä älyttömästi. Meidän ystävyys sai alkunsa siinä tuoksinnassa 20 vuotta sitten. Meillä itsellä oli silloin ikää mittarissa ehkä 21 vuotta.

Metallican settilistat Suomen keikoilta: 18.11.1996 ja 19.11.1996.

Katso alta harvinainen Helsingistä 18.11.1996 ammattikalustolla kuvattu video, jossa osia kappaleista ”Sad But True” sekä ”Creeping Death”:

Video “Enter Sandmanista” sekä onnettomuudesta (alkaa kohdassa 3:55) katsottavissa alla:


Kuvagalleria keikoilta:

 

Kuvat: Niclas Swanlund/Metallica.com
Artikkelikuva: Patti Ouderkirk/WireImage

Profiili | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.