Marras – Pinnan Alle EP (2018)

Mainos
Saarihelvetti

Marras-yhtye on julkaissut uuden EP:n ”Pinnan Alle”. Suomen pimeimmästä kuukaudesta nimensä ottanut bändi kuulostaa levyllä asiaan kuuluvan synkältä. Synkkyys ei kuitenkaan ole ”ranteet auki ja ketjujen kanssa avantoon” –tasolla vaan tyylilajina on moderni metalli thrash-vaikutteilla sekä ajoittain progressiivisesti soivilla kitaroilla. Biiseistä löytyy koukkuja ja sovitusratkaisuja, jotka saavat 16 minuuttia levyn parissa kulumaan siivillä.

Mielleyhtymiltä kotimaisella kielellä laulavien Mokoman, Stam1nan sekä Timo Rautiainen & Trio Niskalaukauksen musiikilliseen maailmaan ei voida täysin välttyä, mutta Marras toimittaa asiansa selvästi riffipohjaisemmin ja perinteikkäämmin. Laadukkaan EP:n avauskaksikko tekee parhaimman vaikutuksen. Avauskappale ”Betonisaappaat” avaa pelin heti mielenkiintoisella ja melankolisella kitarakuviolla ennen syöksymistään raskaamman joen vietäväksi. ”Aamun Tähti” parantaa vielä tästä ja tuo mieleen parhaimpien aikojen Metallican.

Bändillä on siis selkeästi lahjoja ja myös soundillisesti ollaan vakaalla pohjalla. Tuomo Huurre vokaaleissa tekee rivakan suorituksen, hänen laulunsa tuo aiemmin mainitut suomihuiput eniten mieleen kun kuuntelija toivoisi enemmän Chuck Billyn tai Joey Belladonnan askelmerkkejä. Tästä huolimatta ”Pinnan Alle” on tähän mennessä parasta suomeksi laulettua EP-materiaalia, jota jo varsin laadukkaaksi osoittautunut vuosi 2018 on antanut tarjolle.

4-/5

Ville Krannila

1.Betonisaappaat
2.Aamun Tähti
3.Marras Taittaa
4.Pinnan Alle

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän