Kiss-legenda Gene Simmons 70 vuotta

Kissin perustajajäsen, basisti, demonihahmona meikkiensä kautta tunnettu ja tavaramerkiksi itsensä tuotteistanut Gene Simmons on täyttänyt 70 vuotta.

Simmons perusti Kissin New Yorkissa yhdessä Paul Stanleyn kanssa 1970-luvun alkupuolella. Ace Frehleyn ja Peter Crissin avustuksella yhtye nousi yhdeksi vuosikymmenen suosituimmista. Meikit, räjähtävä lavashow sekä yksinkertaiset, mutta samalla vastustamattoman tarttuvat kappaleet muodostivat kaavan, jolla menestyskulku oli taattu. Nousukiitoa kesti 10 vuotta, jonka jälkeen jäljellä miehistöstä olivat enää Simmons ja Stanley. Meikit lähtivät kasvoilta ja seurasi toinen vuosikymmen vähemmän hohdokasta aikaa, joka kuitenkin sisälsi yhtä lailla useita musiikillisia huippuhetkiä.

Alkuperäinen kokoonpano palasi yhteen vuonna 1996 ja Kiss nousi jälleen areenaluokan yhtyeeksi. Vaikka bändi hajosi 2000-luvulla jälleen Simmonsin ja Stanleyn ympäriltä, suosio on säilynyt vahvana. Tänä vuonna Kiss suuntasi jäähyväiskiertueelleen, joka vieraili myös Suomessa Rockfestissä kesäkuussa. Kiertueen on tarkoitus jatkua vuoteen 2021 saakka.


Simmons on jakanut mielipiteitä persoonallaan ja kärkevillä lausunnoillaan. Jo 1970-luvulta alkaen Gene myös vaikutti Kiss-ympyröiden ulkopuolella tuottajana, näyttelijänä, managerina, levy-yhtiö mogulina sekä kirjailijana.

Vaikka Paul Stanley tunnustetaan musiikillisesti Kissin keskushahmoksi, Simmons on kirjoittanut ja laulanut suuren osan yhtyeen menestyslauluista alkaen vuoden 1975 ”Rock And Roll All Nite” –hitistä. Demonin tunnetuimpiin esityksiin kuuluva ”God Of Thunder” on ironista kyllä, Stanleyn sävellys.

Genen hahmon ikimuistoisiksi tavaramerkeiksi muodostuneet tulen nielentä, veren sylkeminen, pitkä kieli ja kaksimieliset sanoitukset ovat säilyneet läpi vuosikymmenten Kissin sieluna.

Onnea demonille! Alta katseluun Simmonsin hienoimpia esityksiä 45 vuoden ajalta:

Teksti: Ville Krannila
Kuvat: Pete Alander ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here