Event Relentless – Event Relentless EP (2018)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.

Kolmannen EP:nsä porilainen Event Relentless on nimennyt yhtyeen mukaan ja nyt lupauksia on jo tämän myötä odotettava lunastettavaksi. Viime vuonna ilmestynyt ”Under Ice” oli musiikillisesti varsin vahva näytös, mutta laulajan päälleliimatut sekä ontuneet vokaalisuoritukset ryöstivät biiseistä niiden tarvitseman voiman.

On mukava huomata asioiden tällä osastolla kehittyneen selvästi. Juho Raidan vokaaleita on siirretty selvästi aggressiivisempaan vaihteeseen ja tämä istuu huomattavasti paremmin niin musiikkiin kuin miehen ulosantiin. ”Nordic Mindset” laittaa pohjoisen ajatusmaailman vihaisesti säännölliseen epäjärjestykseen, ja palikat ovat tässä kohdin mainiosti kasassa.

Valitettavasti edelleen yhtye haluaa poukkoilla progressiivisemman fiilistelyn puolelle, jossa porilaiset eivät yksinkertaisesti ole omimmillaan. Päätöksenä kuultava ”Hey Girl” on mielenkiintoinen sivuaskel sovituksellisesti, mutta vokaaliosasto jättää jälleen kylmäksi epätarkkuudellaan.

”Event Relentless” on kaksijakoinen kokonaisuus, jossa todella vakuuttavat hetket seuraavat selvää hapuilua pimeässä. Kehitystä aiempaan on joka tapaukessa Event Relentlessin tapauksessa todettu. Ehdottomasti raskaampi ulosanti jatkossa kehiin ja sisäinen peto irti, sen jälkeen aika alkaa olla kypsä debyyttialbumille.

3/5

Ville Krannila

1.Shadows
2.Nordic Mindset
3.Nameless
4.Hey Girl

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän