Deep River Acolytes – Alchemia Aeterna (2020)

Oululainen Deep River Acolytes on tahkonnut jo 10 vuoden uran, mikäli sen esiaste Deliverance lasketaan mukaan. ”Alchemia Aeterna” on samalla logiikalla kokoonpanon kolmas täyspitkä. Bändin lanseeraama AOR (Antichrist Oriented Rock) pohjaa bluesiin sekä doom-sointukuvioihin, mikä yhdistelmänä ei ole poikkeuksellinen.

Yhtyeen doom rock hakee uudella levyllä vaikutteensa Black Sabbathin 1970-luvun hengestä, mutta myös muita sävyjä löytyy. Avauskappale ”At The Crossroads” on rivakka aloitus ja ennakkona jo kuultu ”Under Her Spell” jatkaa vahvasti. Loppuosa albumista ei pysty enää vastaamaan avauskaksikon iskuun, mutta kokonaisuutena on laadussa liikuttu jälleen selvästi eteenpäin.

Samaa sävellysten epätasaisuutta oli havaittavissa jo kaksi vuotta sitten ilmestyneellä ”The Hour Of Trial” –levyllä, mutta soundeissa ja sovitusten monipuolisuudessa liikutaan tällä kertaa kautta linjan onnistuneesti genren perusratkaisujen ulkopuolelle. Laulaja Joey Turusen ulosanti on melodisempaa kuin viime levyllä, aksentin toivoisi soivan pehmeämpänä, mutta muutoin liikutaan hyvin musiikin tukemissa kantimissa. Jos joku muistaa hyräillä Judas Priestin mielipiteitä jakaneen ”Loch Ness” -monoliitin 15 vuoden takaa, osuu lähelle tämän kiekon tunnelmia.

Biiseissä on jonkinlaista vanhan liiton karismaa, ja lisäpisteitä on annettava kappaleiden taustoituksesta kannessa. Tarinoiden syvyys tuntuu välittyvän näitä lukiessa.

7½/10

Ville Krannila

1.At The Crossroads
2.Under Her Spell
3.Caught Somewhere Out Of Time
4.The River Deep
5.Veriurut
6.Cemetery Earth

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here