Decaying – To Cross The Line (2018)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja
MAINOS:Sotaista death metallia doom-sävyillä ja vahvasti Bolt Throwerin sekä Asphyxin hengessä veivaava helsinkiläisyhtye Decaying vakuutti ”One To Conquer” -levyllään asemansa kotimaisen äärimusiikin eturintamassa. Lähes neljä vuotta on kulunut tästä ja uutta albumia on valmisteltu jo pidemmän aikaa. Välissä toki ehti ilmestyä keulamies Matias Nastolininin toisen yhtyeen Altar Of Betelgeusen doom vaikutteisempi ”Among The Ruins” –pitkäsoitto.

Kansitaide ”To Cross The Line” -uutuudella häviää edelliselle levylle selvästi, mutta onneksi pääasia eli musiikki on edelleen vahvoissa kantimissa. Avauksena kuultava nimikappale vakuuttaa jykevällä ja nopealla otteellaan. Lisäksi erityisesti esiin nousee väkevällä riffillä varustettu loistava ”Decadence”. Edelleen vahvat Asphyx ja Hail Of Bullets –värinät nousevat esille läpi levyn. Lisäksi Nastolinin paljon Martin Van Drunenin vokalisointia muistuttava laulutyyli kuuluu yhtyeen kantaviin voimavaroihin.

Levyn tuotanto korostaa vokaaleja ja kitaroita ansaitusti, ja vaikka rummut on nauhoitettu erillään muista instrumenteista kokonaissoundiin tällä ei ole vaikutusta. Ainoastaan jonkinlainen tuttuuden ja turvallisuuden tunne estää albumia nousemasta kiitettävään kastiin, päätösraita ”Futile Effort” ryskii eteenpäin voimakkaasti, mutta loppuun olisi hyvin mahtunut edellisen kiekon ”Ho Chi Minh Roadin” kaltainen todella eeppinen death/doom -veto sinetöimään panssarivaunun lailla kulkevan kokonaisuuden.

Aivan ”One To Conquerin” erinomaisuuteen ei ylletä, mutta ”To Cross The Line” avaa sotaisan death metallin kentän vuoden 2018 osalta joka tapauksessa vakuuttavasti.

8+/10

Ville Krannila

1.To Cross The Line
2.From Shield To Storm
3.Nothing Is Free
4.The End Justifies The Means
5.Decadence
6.A Crucial Factor
7.The First Objective
8.Futile Effort

Profiili | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.