After Forest – Act One EP (2015)

MAINOS:

Progressiivista metallia vanhakantaisine rock-vaikutteineen tarjoilee vaasalainen After Forest. Kunnianhimoisesti yhtye julkaisee kolmiosaisen teemalevyn, ja nyt käsittelyssä on sarjan avaus ”Act One.” Huhtikuussa julkaistulle ykkösosalle luvataan jatkoa viimeistään syksyllä.

Teeman tarinassa ihminen joutuu vastakkain oman toimintansa kanssa, mutta päähuomio on musiikillisessa puolessa. Avauslevyllä on pituutta 23 minuuttia ja sisältää vain kaksi varsinaista eeppistä kappaletta lyhyen intron jatkoksi. Selkeimpänä mielleyhtymänä on ruotsalainen Opeth, joka myös on yhdistellyt raskaampaa progeilua neljän vuosikymmenen takaiseen soundiin. After Forest tuo keitokseen mukaan stoner-rockia sekä kevyempää metallia.

Yhdistelmä on mielenkiintoinen ja vaikka helposta musiikista ei ole kyse, ote pysyy kasassa riittävän hyvin ja varsin jykeväsoundinen tuotanto auttaa myös nostamaan kuulijan innostusta, vaikka biisien pituus ja polveileva rakenne antavatkin haastetta. 14-minuuttinen ”From Bliss To The Arrival Of The Others” tasapainoilee ylipitkän ja vakuuttavan massiivisuuden välimaastossa, selviten nipin napin vielä kuivin jaloin.

Laulussa Jukka Karppi yhdistelee puhdasta ja likaisempaa tulkintaa mukavasti. Kitarat soivat hyvässä balanssissa ja rumpali Juha Tujunen tekee myös kehuttavan suorituksen. Lopullinen tuomio annettaneen vasta kun Act 2 ja Act 3 ovat ulkona, mutta tämä on lupaava avaus vaasalaisilta.

3+/5

Ville Krannila

1.Prologue
2.Under The Brooding Sky
3.From Bliss To The Arrival Of The Others

Website | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.