Matkalla aurinkoon: Brother Firetribe @Blackpool, Järvenpää 24.3.2017

Melodisen hard rockin kotimainen tähti Brother Firetribe käynnisti paluukiertueensa virallisesti perjantaina Järvenpäästä.

15 vuoden uraansa kiertueella juhlistava yhtye julkaisi samana päivänä neljännen studioalbuminsa ”Sunbound”.

Loppuunmyyty Blackpool Järvenpäässä nostatti tunnelmaa hyvin kattoon yhtyeen noustessa lopulta lavalle noin puoli tuntia aikataulusta myöhässä klo 23:30. Keikka alkoi vanhalla Urheiluruudun-tunnusmusiikilla, jonka jälkeen jäsenet potkaisivat kovien suosionosoitusten saattelemana käyntiin uudet kappaleet ”Help Is On The Way” sekä ”Indelible Heroes”. Yleisö tuntui olevan erityisen vahvalla juhlatuulella ja jo ennen keikan alkua liikaa tulilientä nauttineet innokkaimmat fanit kannettiin niskaotteella ulos.

Laulaja Pekka Heino otti yleisön hyvin haltuun ja erityisesti eturivin innokkaat naispuoliset yleisön edustajat tuntuivat syövän keulamiehen kädestä tämän jokaisen eleen ja liikkeen myötä. Heinon äänessä oli vielä kiertueen alun huomioiden ymmärrettävää kireyttä, joka kuitenkin tuntui setin loppua kohden vapautuvan ja viimeiset kappaleet lähtivät korkealta ja komeasti.

Kitaristi Emppu Vuorinen viettää vuosilomaa Nightwish-velvoitteistaan ja oli oma rennon hyvän tuulinen itsensä. Basisti Jason Flinck tarjosi erityisesti taustalaulussa oivaa tukea Heinolle. Rumpu- ja kosketinsoitinosasto pelasi hienosti taustalla, pitkä tauko ei yhteensoittoa tuntunut haitaneen vaan paketti oli hyvin kasassa. Soundien osalta mikäli tulpat pysyivät korvissa ongelmia ei ollut ja salin perältä pystyi myös ilman suojia nauttimaan musiikista. Etualalla sen sijaan äänivalli särki ajoitellen pahasti, joten tulpat oli syytä pitää käytössä.

Brother Firetriben settilista oli  läpileikkaus bändin neljän levyn suoraan luonnollisesti uutta materiaalia painottaen. ”Sunbound” levy kuultiin illan aikana kokonaisuudessaan, mutta hittejä historiasta ei myöskään unohdettu. ”I’m On Fire” ja varsinaisen setin päättänyt ”Heart Full Of Fire” kirvoittivat kovan yhteislaulun, mutta uudetkin kappaleet otettiin vastaan positiivisesti. Tarttuuvuuskertoimeltaan loistava ”I Am Rock” päätti illan ja yhtye kumarsi ja kiitti yleisöä tuesta, 15-vuotisjuhlakiertue sai tätä kautta mainion alun.

AOR-genressä Brother Firetribea on vaikea kotimaassa ohittaa ja yhtye omaa selkeästi kansainvälistä potentiaalia viedä materiaaliaan niin pitkälle, kuin rahkeet riittävät. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että bändi on tyytyväinen ollessaan tässä muodossa lähellä fanejaan ja soittamisen ilo tuntui kumpuavan miehistöstä. Kun hommaa ei tehdä liian tosissaan ja sopivasti muiden kiireiden lomassa, kaikki osapuolet hyötyvät loistavasta musiikista ja live-esiintymisistä.

Järvenpään Blackpool on ilmoittanut sulkevansa ovensa pääsiäisen jälkeen 14 vuotta nykyisessä paikassaan toimineena. Kiitokset on annettava paikalliselle ravintolalle hyvästä tunnelmasta ja loppuun saakka mielenkiintoisina pysyneistä artistikiinnityksistä.

Raportti: Jussi & Ville Krannila
Kuvat: Ville & Riku Krannila ©Metalliluola

Website | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.