Jalometalli viimeistellyt ohjelman ensi kesäksi

MAINOS:

Jalometallin ohjelma on nyt valmis.

Oululaisen Jalometalli-festivaalin 15. juhlavuoden ohjelmisto on nyt kokonaan valmis. Saksalainen konkariyhtye Exumer tekee ensivisiittinsä Jalometalliin. Bändi on aloittanut uransa jo vuonna 1985 ja kuuluu Anthraxin tavoin thrash metalin pioneereihin.

jalometalli

Accu§er (myös Accuser) on niin ikään saksalaisen thrash metalin tienraivaaja. Bändi on ollut tuottelias koko 2010-luvun julkaisten kyseisenä aikana kokonaista neljä albumia. Bändi on eräänlainen saksa-thrashin kätketty jalokivi, sillä se ei aktiivisesta urastaan ja groovaavasta metallistaan huolimatta koskaan päässyt kunnolla suuren yleisön tietoisuuteen. Alan harrastajien keskuudessa bändi nauttii suurta suosiota.

Mielenkiintoisen ja erikoisen lisän Jalometallin ohjelmistoon tuo ruotsalainen Ereb Altor. Viikinkiteemoista ammentava bändi soittaa oman keikkansa lisäksi festivaalin toisena päivänä erityisen Bathory-kappaleista koostuvan setin! Bathory on pohjoismaisen black metalin ja myös viikinkimetallin ehdoton kulmakivi ja koko genren kantaisä. Bathoryn johtohahmo ja käytännössä ainoa jäsen, oli kulttimainetta edelleen nauttiva Quorthon. Hän kuoli sydänkohtaukseen kesäkuussa 2004 vain 38-vuotiaana.

The Duskfall on modernia death metallia intensiivisesti takova yhtye Ruotsista. Hiljattain bändin keulille huutovokalistiksi liittyi mm. Quake the Earth ja Perfect Chaos -yhtyeistä tuttu Aki Häkkinen.

Battle Beast istuu Jalometallin ohjelmaan täydellisesti! Perinteisen kuuloista hyvän tuulen heavy metallia esittävä yhtye jatkaa nousujohteista uraansa maailmalla keulahahmonaan karismaattinen ja upea-ääninen Noora Louhimo. Yhtyeen tinkimätön työ kantaa myös hedelmää, bändin fanipohja jatkaa kasvuaan ja käväisipä bändi myös syksyllä Berliinissä Metal Hammer Awardseissa pokkaamassa arvostetun pääpystin kategoriasta ”Up&Coming.”

Päiväkohtainen esiintyjälista julkistetaan ensi viikolla, samaan aikaan tulevat myyntiin myös yhden päivän liput.

Metallimusiikin erikoistapahtuma Jalometallin tulevan kesän pääesiintyjiksi ovat aiemmin varmistuneet yhdysvaltalainen Anthrax ja ruotsalainen Sabaton. Muut festivaalille tähän mennessä varmistuneet yhtyeet ovat At the Gates, The Haunted ja Spiritual Beggars sekä kotimaiset Swallow the Sun, Moonsorrow, Convulse, True Black Dawn, Kalmah, Demilich, Wolfheart, Warmath, Burning Point, Torture Pulse, Justice Theory, The Man-Eating Tree, Purtenance, Gloomy Grim, Dark Buddha Rising, National Napalm Syndicate, Nuclear Omnicide, Mad Hatter’s Den, Temple Balls, Ordog, Bonehunter ja Serotonin Syndrome sekä ainutkertaisen jäähyväiskeikan tekevä Thyrane.

Jalometallin kahden päivän ennakkoliput ovat hinnaltaan alkaen 99,50 euroa. Liput ovat myynnissä Ticketmaster Suomen toimipisteissä. VIP-liput tulevat myyntiin myöhemmin,. Kahden päivän lipun sisältävät hotellipaketit ovat myynnissä Original Sokos Hotel Arinassa.

Website | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.