Musiikillisia raja-aitoja rikkoen: haastattelussa Suomessa vieraillut VOLA

Kööpenhaminasta ponnistava nelikko VOLA julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa “InMazes” viime syyskuussa. Yhtye yhdistelee musiikissaan progressiivisen rockin pohjalle rohkeasti erilaisia aineksia elektronisesta musiikista metalliin. Suomeen bändi saapui nyt ensimmäistä kertaa Katatonian “Fallen Hearts Of Europe 2016” kiertueella toimien lämmittelijänä yhdessä Agent Frescon kanssa.

Kuuden viikon kiertueen aikana yhtyeet kiersivät laajasti ympäri Eurooppaa. Suomessa esiintymisiä oli yhteensä viisi. Helsingin The Circuksen keikan alla VOLAn laulaja-kitaristi Asger Mygind vastasi Metalliluolalle muutamaan kysymykseen tuoreesta levystä sekä kiertueesta Katatonian kanssa.

Yhtye käytti uuteen ”InMazes”-albumiin huolella aikaa:

Olemme edenneet hitaasti ja kehittäneet biisintekotaitojamme parilla EP:llä. Halusimme olla todella valmiita, ennen kuin aloitimme albumin tekemisen. Olen iloinen, että käytimme siihen aikaa.


VOLAn musiikkia ei ole helppo määritellä, kyseessä on sekoitus eri tyyliljajea elektronisesta musiikista industrial metalliin:

Musiikkimme on yhdistelmä vaikutteistamme ja progressiivisesta rockista, kuten Steven Wilsonista, Pink Floydista ja Porcupine Treesta. Toisaalta pidämme myös Meshuggahista ja Massive Attackista. Toivon kuitenkin, että musiikkimme kuulostaa yhtenäiseltä.

Kiertue Katatonian kanssa on ollut bändille hieno kokemus:

Tämä oli ensimmäinen kiertueemme, joten emme todellakaan tienneet mitä odottaa. Kun tulin ensimmäisen kerran kiertuebussiin, en oikein tiennyt mitä tehdä. Pitäisikö mennä omaan punkkaan vai mennä istumaan yhteiseen tilaan? Miten pakkaan tavarani ja mitä otetaan keikkapaikalle mukaan, tai miten usein kitaran kielet pitäisi rundilla vaihtaa? Tämä on ollut meille myös oppimisprosessi. Luulen, että oppi on mennyt perille kuudessa viikossa.

Katatonian jäsenet ovat kaikki todella mukavia tyyppejä, eikä kukaan ole rokki-diiva. He ovat kaikki hyvin jalat maassa -tyyppisiä ihmisiä. Olemme ystävystyneet kiertueen aikana.

Suomalainen yleisö saa Asgerilta kehuja:

Minusta ihmiset ovat olleet mukavia. Suomalaiset ovat erilaisia verrattuna etelä-eurooppalaisiin, jotka ilmaisevat itseään sekä energiaansa enemmän ja ovat eläväisempiä. Suomalaiset antavat varautuneemman vaikutelman. Luulen, että he ottavat vastaan ja kuuntelevat musiikkia, ennen kuin päättävät mitä mieltä ovat siitä. Arvostan sitäkin. Onhan se erilaista, mutta olemme viihtyneet.

VOLAn ”InMazes”-albumi julkaistiin syyskuussa ja tilauksen voi jättää tästä. Metalliluolan Katatonia/Agent Fresco/VOLA-keikkaraportin saa lukuun linkistä.

Kuuntele koko haastattelu alta:

Haastattelu ja kuvat: Raisa Krogerus © Metalliluola

Website | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.