Where’s My Bible: Rock-asenne Heinolassa elää yhä.

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.

Heinolasta saapuva Where’s My Bible on tuoreella levyllään ”M´n´R” lanseerannut käsitteen Mosh n Roll, joka yhtyeen mukaan yhdistää metallin ja rockin parhaat puolet ilman heikkouksia.

Metalliluola jututti bändiä kokoonpanon tuoreista kuulumisista, uudesta levystä sekä Heinolasta rock-kaupunkina.

Onnittelut uuden levynne ”M´n´R” julkaisusta! Mitä kuuluu yhtyeen arkeen tällä hetkellä?

Kiitos. Yhtyeen arkeen kuuluu paljon harjoittelua tulevia keikkoja varten, sekä uusien biisien työstöä seuraavaa albumia varten.

Levynne on nimeltään ja tyylilajiltaan mosh n roll, mitä tämä mielestänne kuvaa?

Pähkinänkuoressahan Mosh ´N´ Rollissa ovat Rockin ja Metallin parhaat puolet ilman heikkouksia.

Levyltä julkaistiin kaksi musiikkivideota ”Meatholder” sekä ”Absinthe”. Miksi nuo kappaleet valikoituivat videobiiseiksi ja millainen kokemus videoiden kuvaus oli?

”Meatholder” tuntui luontevalta valinnalta albumin ensisinkuksi sen antaen sopivasti kuvaa bändistä paljastamatta kuitenkaan koko totuutta. ”Absinthe” taas puolestaan on ollut keikoillamme yksi toivoituimpia biisejä ja näyttää myös W.M.B:n toista puolta suoraviivaisuudellaan. Musiikkivideoiden kuvaukset ovat olleet bändille erittäin mieluisia projekteja. Olemme olleet vahvasti mukana vaikuttamassa videoiden toteutukseen yhteistyössä Olli Tiaisen kanssa.

Vaikutteissanne yhdistyvät oman kuvauksenne mukaan black, death metal, rock sekä punk. Mistä tämä yhdistelmä kumpuaa ja joutuuko näiden eri vaikutteiden seassa tekemään extra töitä, jotta levy kuulostaa yhtenäiselle?

Biisien tekeminen ja näiden vaikutteiden sekoittaminen on alusta asti ollut meille luontevaa, eikä bändin ole tarvinnut tehdä extra ponnisteluja kappaleita säveltäessä. Emme yritä tarkoituksellisesti sekoittaa eri vaikutteita sävellystyötä tehdessä, vaan biisit syntyvät meillä usein hetken intuitiosta.

Bändi viettää viisivuotisjuhliaan ensi vuonna, miten näette musiikin ja ulosantinne kehityskaaren tänä aikana kulkeneen?

Onko siitä tosiaan jo niin kauan? Pitänee kehitellä ensi vuodelle jotain extraa. ”M´n´R”- albumin myötä musiikkiimme on hitsautunut oma soundi ja asenne. Kehitys bändinä on kyllä ehdottomasti ollut nousujohteista, ja varmasti pysyy sellaisena. Koko ajan voi
oppia jotain lisää ja uutta varsinkin kun Where´s My Biblen musiikki on sen luonteista, että se ei pysy yksien raamien sisällä. Musiikillisesti koko paketti on kyllä kehittynyt laajasti verrattuna edelliseen ”The Beginning” EP:een, mutta luulemme, että jokainen yhtye kehittyy aina uuden levyn myötä. Jos ei, niin on ehkä jämähdetty paikalleen.

Olette osallistuneet Tuska – ja Emergenza-bändikilpailuihin. Millainen merkitys näillä on ollut urallenne?

Uramme kannalta kilpailuilla on varmasti ollut suuri merkitys. W.M.B:n menestyminen kilpailuissa on tuonut paljon näkyvyyttä, ja tätä kautta itsevarmuutta sekä uskoa omaan tekemisen, ja olemme saaneet sitä kautta myös lisää kuulijoita. Ja ihmiset ovat nähneet millainen yhtye olemme livenä. Jota me ehdottomasti olemme eli livebändi, mm. energisen ja monipuolisen shown ansiosta.

Kuva: Tyler Photographisic

Heinola ei ole tunnetuimpia raskaan musiikin kaupunkeja, millainen paikkakunta on raskaamman musiikin scenen osalta sekä asuinpaikkana?

Heinolalla on oikeastaan aina ollut enemmän sellainen rock-kaupungin maine. Toki Apulanta on varmasti isona vaikuttajana siihen. Nykyään heinolan musiikki scene on lähes kuollut, kun oikeastaan kaikki bändikämpät kuopattiin ja sitä kautta suurin osa yhtyeistä haihtui. Mutta ennen kuin Heinolan kaupungin tukemat bändikämpät saivat lähteä, oli paikallinen metalli scene hyvinkin vakuuttavaa, mm. Gloria Morti toi oman kortensa kekoon. Rock-asenne Heinolassa elää kyllä yhä vaikka bändejä on niukasti. Asuinpaikkana Heinola on mukavan rauhallinen, jos sellaista kaipaa ja on ehdottomasti kesäkaupunki.

Millaiset keikkasuunnitelmat yhtyeellä tulevan vuoden osalta?

Tulevana vuonna varmaan enimmäkseen tulee keikkailtua Suomessa, mutta jos keikkailu kotimaan ulkopuolella näyttää vihreää valoa niin sinne mennään. Venäjältä itseasiassa jo tulikin tarjous 13 päivän keikkakiertueesta, joka starttaisi Moskovasta, mutta siinä on vielä muutama homma kesken, joten se on vielä harkinnassa. Mitä itse keikkailuun tulee, niin yritämme saada keikkaa niin paljon kuin vaan mahdollista. Festareille etenkin olisi tarkoitus ensi vuonna mennä. Toki jos sopiva keikkamyyjä osuisi kohdalle, niin se helpottaisi jo monta rastia.

Terveisenne Metalliluolan lukijoille?

Käykää ihmiset keikoilla, kuunnelkaa musiikkia, kuluttakaa sitä…sillä musiikissa on voima.

https://www.facebook.com/wheresmybible/

Haastattelu: Ville Krannila

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here