Amputory – Ode To Gore (2015)

MAINOS:[three_fourth]Keravalainen Amputory laittoi toukokuussa kahden demon jatkoksi ulos debyyttilevynsä ”Ode To Gore.” Äskettäin julkaistiin myös yhtyeen ensimmäinen video kappaleesta ”Cleansing By The Blade,” joka vakuutti tämän kirjoittajan siinä määrin, että kokopitkä oli haalittava tarkempaan syyniin.

Luvattu on perinteistä kuolometallia ja odotuksia ei petetä. Kappaleet ovat rujoa vanhan kansan death metallia koko olemukseltaan. Kitarat rouhivat syvältä ja alavireisesti. Soundimaailma on riisuttu kaikesta turhasta, ollen pelkistetty ja samanaikaisesti musiikin raskautta mainiosti korostava. Vaikutteina voisi esiin nostaa kotimaisen Demigodin ja rajojen ulkopuolelta Autopsyn, Asphyxin ja 1990-luvun alun ruotsalaisen death metallin.

Laulussa Jarno Kokkonen korisee vakuuttavasti ja vokaalien suhteen ollaan erinomaisella tasolla. Basso ja rummut mättävät raskasta komppia ja ne ovat hyvin pinnassa yleisessä äänimaailmassa. Mukana on myös erinäisiä sessiomuusikoita kitarassa, koskettimissa ja laulussa, mutta he sulautuvat menoon ongelmitta.

Tempovaihdoksia on hyvässä suhteessa ja kahdeksan kappaleen kokonaisuus toimii tasaisuutensa varassa. Kohokohtina voidaan mainita alussa mainitun videobiisin lisäksi vahvasti eteenpäin tiensä runnova ”Bludgeoned” sekä häijysti koukuttava ”Illusion Of Sanity.” Tämän tyyppisessä metallissa biisien ja tuotannon on oltavakin korkeatasoisia, ja nyt onneksi Amputory on iskenyt kehiin varsin toimivat kortit. Sanoituksellisesti levy on kuin kokoelma lyhyitä kauhuelokuvia. Kellarissa hyöritään, ranteita availlaan innolla ja lihaa hakataan mustaksi. Lopussa järki lähtee ja arvioijankin on laitettava levy soimaan uudestaan.

Kaiken kaikkiaan Amputorylla on paketti vakuuttavasti kasassa. Ainoana haittatekijänä bändin taipaleella on genren lievä ylitarjonta ja se kuuluisa erottuminen joukosta. Laatu kuitenkin voittaa aina määrän, ja tässä valossa yhtyeen tekemisiä on syytä seurata suurella mielenkiinnolla jatkossakin.

8½ / 10

Ville Krannila

[/three_fourth]
[one_fourth_last]
amputory_odetogore-600px

1.Enslaved In The Basement
2.Ode To Gore
3.Cleansing By The Blade
4.Aghori
5.Unclean
6.Bludgeoned
7.Unaccountable
8.Illusion Of Sanity[/one_fourth_last]

Profiili | + artikkelit

Hevimaailmassa vaellettu jo 1980-luvulta. Monipuolisen metallimusiikkiin syventymisen, perheen sekä työn ohella ajan vievät kolme koota; kirjoittaminen, koulutus ja kuntoilu.