Deadlight – Nothing To Lose EP (2017)

Jyväskylästä saapuva Deadlight on uusi tuttavuus kotimaisessa metallimaailmassa. Yhtye on perustettu vuoden 2016 lopussa ja helmikuussa julkaistu bändin ensimmäinen demo ”Nothing To Lose” nousee Metalliluolan levyvuoresta seuraavaksi soittimeen.

Tarjolla on kaksi kappaletta perinteisissä kantimissa roikkuvaa heavy metallia. Soundit ovat kohdallaan ja erityisesti rumpali Anssin soitto kuulostaa siltä kuin itse Thor takoisi Valhallassa vasaroitaan. Myös laulaja Mikko hallitsee moni-ilmeisen tulkinnan ja Bruce Dickinsonin jalanjälkiä kulkevat vokaalit eivät ylärekisterin lievää kireyttä lukuun ottamatta jää jälkeen useampiakin levyjä tehneistä vastaavan tyylilajin kotimaisista yrittäjistä.

Kahden kappaleensa osalta EP on kaksijakoinen tapaus. ”Memories” on komea hyvin Iron Maidenmainen hitaasti kasvava sekä polveileva sävellys, jossa yhtye tuntuu olevan omimmillaan. Nimibiisi sen sijaan poukkoilee pahasti ja kuulostaa siltä, kuin yhtye yrittäisi mahduttaa neljään minuuttiin kaiken osaamisensa ja skaalansa, jonka seurauksena oikein mistään ei saa otetta.

Yhtye on joka tapauksessa tässä hyvin uhanalaiseksi käyneessä tyylilajissa virkistävän ammattitaitoinen poikkeus ja selkeästi omaa lahjoja pitkään juoksuun. Sovituksellisia särmiä kannattaa hioa vielä tulevilla julkaisuilla terävämmäksi, mutta tälläkin näytöllä Deadlightia kannattaa jatkossa seurata tarkkuudella.

3/5

Ville Krannila

1.Nothing To Lose
2.Memories

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here