Fire Action – Rock Brigade EP (2016)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva
Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva

Pääkaupunkiseudulta arvioijan soittimeen ryskivä nelimiehinen metallikone Fire Action ei nimellään alkuperäisyyttä hengi, mutta kun bändi listaa vaikutteikseen kasarivuosien huipputekijöitä kuten Dokken, Ratt, Judas Priest sekä Leatherwolf, ei voi kuin myöntää mielenkiinnon heräävän. Vuodesta 2013 taivaltaan kulkenut yhtye on nyt julkaissut kolmen kappaleen EP:n ”Rock Brigade” ja tavoitteena on luonnollisesti saada laajempaa kiinnostusta ja levy-yhtiöt heräämään.

Edellä mainitut yhtyeet kuuluvat selvästi läpi musiikissa ja tämä ei ole missään tapauksessa huono asia, nykypäivän astetta kylmemmässä musiikkimaailmassa on aina tilaa uusia Dokkeneille. Vokalisti Leo Barzola hallitsee genren kuviot ja mies kiljuu biisit läpi hyvällä otteella. Kitarassa Juri Vuortama tekee myös varmaa työtä ja rytmiryhmä hoitaa komppiosaston mallikkaasti. Biisit ovat tasaisia, joukosta aavistuksen erottuvan päätöskappaleen ”Rock Rock Brigade” saadessa aikaan parhaimmat säväykset. Mielleyhtymiltä vanhaan Def Leppardiin ei voi välttyä muutenkin kuin nimen perusteella, mutta raita itsessään on varsin vahvaa tekoa. Bändin soundi on kasarikaudelle ominaisen pelkistetty, ehkä se viimeinen niitti kappaleista vielä jää puuttumaan ja tuotantopuolellakin jonkin asteista otteen kiristämistä vielä kaivattaisiin.

EP on ohi reilussa 10 minuutissa ja jättää jälkeensä varsin hyvät tunnelmat. Vielä kun ruuvipuristimesta saadaan taiottua astetta tarttuvampia riffejä ja melodioita, ollaan erittäin hyvällä mallilla toivotun pitkäsoiton suhteen. Fire Action ei tarjoile lautaselle uutta gourmet-ruokaa, mutta bändin nakit ja perunamuusi on kuitenkin vuonna 2016 sen verran harvinaista herkkua, että kalorit otetaan tässä suunnassa mielellään vastaan.

3/5

Ville Krannila

1.Runaways
2.Lady In The Dark
3.Rock Rock Brigade

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here