Tuhdimmat Tahdit @Nokia 17.6.2022

Kesäkuun tapahtumakalenteri on ollut täysi myös Metalliluolan toimituksella ja joka paikkaan ei tunnu edes aika riittävän. Nokialla järjestetty Tuhdimmat Tahdit tarjosi mielenkiintoisen ja monipuolisen kattauksen Amaranthen johdolla.

Metalliluola vieraili tapahtumassa perjantaina ja aikataulusyistä festarin toinen päivä piti jättää väliin. Avauspäivän kattaus oli kivenkova kesäisen auringon helliessä festarikansaa.

Esiintyjälistalta löytyivät upean pyroshown tarjonneen Amaranthen lisäksi punkin ilosanomaa julistava Huora, aina vauhdikas Stam1na, leikkisä Kiuas, power metallilegenda Stratovarius, ruotsalainen ja ensimmäisellä Suomen keikallaan esiintynyt Manimal, aina varma Mokoma sekä tapahtuman avannut Psychework.

Stratovarius esitti tapahtumassa tulevan ”Survive”-albuminsa nimikappaleen ensimmäistä kertaa livenä. Lisäksi settilistaan jälleen nostettu ”4000 Rainy Nights” ansaitsee erityismaininnan.

Amaranthen riveissä tapahtui äskettäin muutoksia Henrik Englund Wilhelmssonin siirryttyä laulajan tontilta syrjään. Tällä Nokian keikalla vokaaleista Nils Molinin sekä Elize Rydin rinnalla vastasi Richard Sjunnesson (The Unguided, ex-Sonic Syndicate).

Alla kuvagalleriat Nokian perjantain 17.6. esityksistä.

Psychework

Mokoma

Manimal

Stratovarius

Kiuas

Stam1na

Huora

Amaranthe

Teksti ja kuvat: Riku Juutilainen ©Metalliluola

Avustava toimittaja | + artikkelit

Intohimoinen livekeikoilla kävijä ja fyysisen musiikin raskaan sarjan keräilijä. Hifistä hullaantunut ja albumien teknisestä toteutuksesta kiinnostunut seikkailija, jonka sydän sykkii eniten Nightwishille, mutta tarkassa seurannassa on hard rockin ja perinteisen hevin monipuolinen maailma 70-luvun Black Sabbathista aina 2000-luvun sinfonisen metallin aaltoon asti kaikkine orkestereineen. Vapaa-ajalla ohjelmaan kuuluu frisbeegolf, jos radoille vain keikoilta ennättää.