Valtakuntien, viisauden ja mustapartojen liitto: Bloodbound, Altaria & Captain Black Beard @Yo-talo, Tampere 15.10.2022.

MAINOS:Bloodboundin ensimmäistä Suomen esiintymistä jouduttiin odottamaan tuskallisen kauan ja matkalla oli uskomattoman paljon epäonnea.

Tampereen ruotsalaispainotteisen power metal -iltaman avasi länsinaapurin melodiseen rockiin ja ”Disco-AOR:ään” painottuva Captain Black Beard. Ryhmä takoi ensimmäisen esiintyjän vaikeassa paikassa yllättävän vakuuttavan esityksen, jota oli ilo seurata ja kuunnella.

Captain Black Beard on:
Christian Ek – kitara
Martin Holsner – laulu
Daniel Krakowski – kitara
Robert Majd – basso

Pikaisen vaihdon jälkeen lavalle nousi kotimainen melodisen metallin veteraani Altaria. Vuonna 2016 kuopattu yhtye nousi tuhkista ja teki paluun vuoden 2006 tunnetuimmalla sekä menestyksekkäimmällä kokoonpanollaan, jolla bändi kiersi Euroopan klubeja ja festareita. Altarian ”Divinity”-levyn ykkösbiisiä ”Unchain The Rain” on toistettu YouTubessa yli miljoona kertaa.

Uusin studioalbumi ”Wisdom” julkaistiin heinäkuussa 2022 ja samalla uudelleenjulkaisunsa remasteroituina saavat alkupään levyt ”Invitation”, ”Divinity” sekä ”The Fallen Empire”. Keikalla kuultiin ”Wisdomin” materiaalin lisäksi tunnetuimmat esitykset vuonna 2000 perustetun yhtyeen uran varrelta.

Yhteensä viisi albumia tähän mennessä julkaissut Altaria on vahvassa vedossa ja saa toivottavasti lisää kotimaan esiintymisiä ensi vuonna vyölleen.

Altaria on:
Taage Laiho – laulu
Marko Pukkila – basso
JP Alanen – kitara
Petri Aho – kitara
Tony Smedjebacka – rummut

Voimametallin kruununprinssiksi tituleeratun Bloodboundin musiikista tulee mielen niin Hammerfall, Sabaton, Dream Evil kuin Powerwolf ja ruotsalaisryhmittymä tarjosi oivat kekkerit intohimoiselle yleisölle.

Yhtyeen ensimmäistä Suomen esiintymistä jouduttiin odottamaan tuskallisen kauan ja matkalla oli uskomattoman paljon epäonnea, sillä Bloodbound oli bookattu sekä Jyväskylän John Smith Rock Frozeniin 2020 että Laukaan John Smith Rock Festivaliin 2021, mutta kumpikaan festivaali ei toteutunut.

Myös Ruotsin Gävlen heinäkuinen esiintyminen oli vaarassa peruuntua, mutta keikka saatiin kuin saatiin vedettyä läpi ilman taustakangasta pikaisella aikataululla.

Lokakuussa 2021 bändin piti soittaa Helsingissä ja Tampereella, mutta keikat siirtyivät vuodella eteenpäin. Bloodbound esitti siis ensimmäiset Suomen keikkansa lokakuussa 2022 samoissa kaupungeissa.

Vuonna 2004 perustetun Bloodboundin innoittajat tulevat heavy metalin perusarvoista. Ensimmäisen albuminsa ”Nosferatun” aikoihin nuori viisikko kunnioitti Iron Maidenia, Helloweenia ja Judas Priestia, mutta myös muita instituutioita, joille melodiat ovat tärkeitä.

– Miettikää vaikkapa The Beatlesia ja ABBAa. Heidän biisinsä ovat kuolemattomia juuri melodisuuden takia, kosketinsoittaja Fredrik Bergh tiivistää.

Siksi Bloodbound haluaa tuoda materiaaliinsa aina jotain uutta. Yhdeksäs ja tuorein vuonna 2021 julkaistu studioalbumi “Creatures Of The Dark Realm” soi raikkaana, modernina 2020-luvun power metal -levynä.

– On joskus hankala uudistua ja olla toistamatta itseään, mutta uudella pitkäsoitolla tarjoamme enemmän koukkuja ja voimakkaampia melodioita kuin koskaan.

– Bloodbound on pysynyt uskollisena power metalin perusarvoille, mutta näen tehtäväksemme myös kehittää ja viedä eteenpäin omaa genreämme. Siksi “Creatures Of The Dark Realm” on erittäin monipuolinen ja tarttuva levy, Bergh lupaa.

Pirunsarvipäinen laulaja Patrik J. Selleby otti tilan haltuun hienolla esiintymisellä yhtyeen tukiessa laulumelodioita mallikkaasti. Ruotsalaiset ottivat yleisönsä ja pitkän rupattelutuokion bändin kanssa jälkeen oli mukava suunnata kotimatkalle seuraavia keikkakoitoksia odotellessa. Bloodbound on tervetullut vieras maahamme ja mahdollisesti vuodelle 2023 festarikeikka tai pari on toiveissa toteutua.

Bloodbound on:
Patrik J. Selleby – laulu
Tomas Olsson – kitara
Henrik Olsson – kitara
Anders Broman – basso
Fredrik Bergh – koskettimet
Daniel Sjögren – rummut

Riku Juutilaisen kuvagalleria kolmen bändin kimarasta alla:

Teksti ja kuvat: Riku Juutilainen ©Metalliluola

Avustava toimittaja | + artikkelit

Intohimoinen livekeikoilla kävijä ja fyysisen musiikin raskaan sarjan keräilijä. Hifistä hullaantunut ja albumien teknisestä toteutuksesta kiinnostunut seikkailija, jonka sydän sykkii eniten Nightwishille, mutta tarkassa seurannassa on hard rockin ja perinteisen hevin monipuolinen maailma 70-luvun Black Sabbathista aina 2000-luvun sinfonisen metallin aaltoon asti kaikkine orkestereineen. Vapaa-ajalla ohjelmaan kuuluu frisbeegolf, jos radoille vain keikoilta ennättää.