Kauniin akustisia harmonioita: Timo Kotipelto & Netta Skog @Möysän Musaklubi, Lahti 9.2.2023.

MAINOS:Kaikkien tuntema Stratovarius-yhtyeen solisti Timo Kotipelto on tehnyt satoja kovan suosion saaneita duokeikkoja ja yhdistää nyt voimansa erityisesti hevimetallin maailmasta tutun digiharmonikan maailmanmestari Netta Skogin kanssa.

Useista eri projekteistaan tunnettu Skog on omien soolokeikkojensa lisäksi vieraillut mm. Nightwishin, Mokoman, Children Of Bodomin, Turmion Kätilöiden, Jarkko Aholan sekä JP Leppäluodon keikkakokoonpanoissa ja on innoissaan lähdössä toteuttamaan uudenlaista taidekokonaisuutta Kotipellon kanssa kahdestaan.

Luvassa on todella jotain erilaista, koska Timo on kiertänyt duokeikoillansa kitaristin kanssa, ja nyt instrumentaalinen vastuu on kokonaan Netan digiharmonikalla. Tutut rock- ja heviklassikot saavat uudet sovitukset digiharmonikan mahdollistaessa loopperin sekä muun muassa rumpujen käytön, ja lisämausteen kaksikon esiintymiseen tuo myös Netan oma laulu, esittelytekstissä todetaan.

Toki kaksikko on ehtinyt keikkailemaan vuosien saatossa jo useita kymmeniä kertoja. Triona akustisessa kitarassa on pyörähtänyt vuorollaan Matias Kupiainen ja Jani Liimatainen, mutta homma toimii myös duona paremmin kuin hyvin. Skogilla on kyky ja taidot laajentaa soundia digiharmonikan avulla aivan uusille ulottuvuuksille kitaraan verraten. Metalliluola oli aiemmin paikalla esimerkiksi Tampereella ja Hämeenlinnassa.

Lämminhenkinen ja vaikuttava konsertti-ilta koostui ennen kaikkea Kotipellon ja Stratovariuksen tuotannosta, mutta myös tunnetuista lainakappaleista aina Chris Isaakista Gary Mooreen ja Iron Maidenin kautta Queeniin.

llan settilista noudatteli pitkälti aiemmilta keikoilta tuttua linjaa. Uutuutena esityslistalle nousi Whitesnake-cover ”Here I Go Again”, mikä saatettiin esittää kaksikon toimesta nyt ensimmäistä kertaa yleisölle. Toimiva veto!

Kotipelto innostui esittelemään suosikkilaulajiaan lyhyesti ennen kappaleiden esittämistä ja ennen ”Holy Diveria” hän paljasti Ronnie James Dion olevan maailman paras hevilaulaja.

Hyväntuulinen ilta päättyi hauskaan versioon Europen kappaleesta ”The Final Countdown”. Tai piti päättyä, sillä pian kaksikko ilmoitti, ettei keikkaa voi päättää ruotsalaiseen kappaleeseen. Näin ollen saimme kuultavaksi vielä hieman MotörheadiaKilled By Deathin” muodossa.

Lahden keskustassa keskeisellä paikalla Hämeenkadulla sijaitseva Möysän Musaklubi ja sen legendaariset tilat ovat saavuttaneet suuren suosion artistien sekä kuulijoiden keskuudessa.

Lasinen erikoisen muotoinen rakennelma kutsuu houkuttelevasti sisäänsä maan alle. Kiitosta ovat saaneet keikkojen aikainen alkamisaika, erinomainen akustiikka, ystävällinen henkilökunta ja välitön tunnelma.

Illan aikana moni seurasi keikkaa katetuista pöydistä kattavan ruoka- ja juomatarjoilun ääreltä. Myös osittain lavan sivulla sijaitsevat VIP-aitiot sekä klubikatsomot ovat käytettävissä, tarjoten tavallisesta poikkeavan näkymän salin tapahtumiin.

Kokonaisuutena sekä Möysän Musaklubin, että esiintyjien konsepti toimii hienolla tavalla ja kaksikon välitön esiintyminen sekä humoristiset välispiikit tarttuivat varmasti koko saliin. Äänenvoimakkuuden puolesta näillä duokeikoilla ei hätyytellä suurempien bändikeikkojen lukemia, vaan musiikista pystyy nauttimaan täysin siemauksin myös ilman korvatulppia.

Näihin ei kyllästy ja suosittelen kokemusta kenelle tahansa. Digiharmonikan mahdollisuudet ovat lähes rajattomat – menkää siis ihmeessä katsomaan, kuuntelemaan ja ihmettelemään akustisia harmonioita!

Settilista:
Sleep Well (Kotipelto cover)
I Surrender (Rainbow, alkujaan Russ Ballard cover)
Black Diamond (Stratovarius cover)
Out In The Fields (Gary Moore cover)
Unbreakable (Stratovarius cover)
Shine In The Dark (Stratovarius cover)
Wicked Game (Chris Isaak cover)
Alone (Heart, alkujaan I-Ten cover)
Here I Go Again (Whitesnake cover)
Holy Diver (Dio cover)
I Want It All (Queen cover)
The Trooper (Iron Maiden cover)
Forever (Stratovarius cover)
Hunting High And Low (Stratovarius cover)
The Final Countdown, osa (Europe cover)
Killed By Death, osa (Motörhead cover)

Raportti ja kuvat: Riku Juutilainen ©Metalliluola

Avustava toimittaja | + artikkelit

Intohimoinen livekeikoilla kävijä ja fyysisen musiikin raskaan sarjan keräilijä. Hifistä hullaantunut ja albumien teknisestä toteutuksesta kiinnostunut seikkailija, jonka sydän sykkii eniten Nightwishille, mutta tarkassa seurannassa on hard rockin ja perinteisen hevin monipuolinen maailma 70-luvun Black Sabbathista aina 2000-luvun sinfonisen metallin aaltoon asti kaikkine orkestereineen. Vapaa-ajalla ohjelmaan kuuluu frisbeegolf, jos radoille vain keikoilta ennättää.