Sirkushuveja ja metallin taikaa: Battle Beast, Ensiferum & Kiuas @Black Box, Helsinki 27.1.2023.

MAINOS:Helsingin jäähallin Black Boxin valtasi kolme kovaa kotimaista, kun Battle Beast, Ensiferum sekä Kiuas astelivat vuorotellen saunan lauteille nauttimaan tuhdeista löylyistä.

Kuumaa kuumempi Kiuas esitti viihdyttävän kattauksen kappaleita vuosien varrelta. Solisti Ilja Jalkasen välispiikit ovat täynnä itseironiaa, joille voi hyvillä mielin nauraa.

Jo kertaalleen kuopatun, mutta vuonna 2021 takaisin henkiin herätetyn yhtyeen temmellystä oli mukava seurata suurella jäähallin lavalla.

Kiuas Setlist Jäähalli, Helsinki, Finland 2023

Seuraavaksi saunasta tuli taisteluareena, kun koitti Ensiferumin aika ottaa miehistä ja naisista mittaa. Miekkoja ja kilpiä ei nähty, sen sijaan taistelua todistettiin Petri Lindroosin tunnistettavien vokaalien muodossa.

Mainiosti bändiin kotiutunut kosketinsoittaja Pekka Montin hyppäsi lavan keulille tulkitsemaan muutamat kappaleet, jotka kajahtivat komeasti suuressa tilassa voimakkaan lauluäänensä sekä melodisen säestyksen siivittäminä.

Ensiferum Setlist Jäähalli, Helsinki, Finland 2023

Viimein koitti hetki, jota oli odotettu jo noin vuoden verran. Battle Beast tempaisi toistaiseksi suurimman show’nsa käyntiin Noora Louhimon laskeuduttua hallin katosta liekkimeren keskelle. Esiintymisestä ei tunnetta puuttunut, sillä tunteet olivat pinnassa useammalla jäsenellä jo muutaman soitetun kappaleen jälkeen.

Loistavaan, viime vuoden parhaimpiin kuuluneeseen ”Circus Of Doom” -albumiin keskittynyt settilista tarjoili oivallisia esityksiä parin vanhemman pitkäsoiton rinnalla. Battle Beastin esiintyminen taltioitiin useilla ammattilaiskameroilla sekä mikrofoneilla, joten myöhempää julkaisua on lupa odottaa.

Yhtye hoiti välispiikit tuttavallisesti kotimaisella kielellä ja show’ssa oli mukana samat tutut elementit kuin aiemmin, eli kosketinsoittaja Janne Björkrothin sähkörummut, gin & tonic -drinkkien valmistukset ja näyttävät pyrot höystettynä Louhimon erilaisilla ilma-akrobatioilla useampaan otteeseen.

Battle Beast todisti kiitettävästi olevansa genren terävintä kärkeä. Nousukiitoa pääsee seuraamaan seuraavaksi huhtikuussa esimerkiksi Kouvolan House Of Rockiin sekä valikoiduille kesän festivaaleille, etunenässä Hyvinkään Rockfest ja Jämsän Himos Metal Festival.

Battle Beast Setlist Jäähalli, Helsinki, Finland 2023, Circus of Doom

Riku Juutilaisen kuvagallerian myötä palataan vielä hetkeksi takaisin tammikuisiin tunnelmiin:

Teksti ja kuvat: Riku Juutilainen ©Metalliluola

Avustava toimittaja | + artikkelit

Intohimoinen livekeikoilla kävijä ja fyysisen musiikin raskaan sarjan keräilijä. Hifistä hullaantunut ja albumien teknisestä toteutuksesta kiinnostunut seikkailija, jonka sydän sykkii eniten Nightwishille, mutta tarkassa seurannassa on hard rockin ja perinteisen hevin monipuolinen maailma 70-luvun Black Sabbathista aina 2000-luvun sinfonisen metallin aaltoon asti kaikkine orkestereineen. Vapaa-ajalla ohjelmaan kuuluu frisbeegolf, jos radoille vain keikoilta ennättää.