Silver Bullet – Mooncult (2019)

Riihimäkeläinen voimametallipumppu Silver Bullet vapauttaa ilmoille odotetun kakkoslevynsä. Vuonna 2016 ilmestynyt ”Screamworks” oli asiallinen ja onnistunut debyytti, joka hönki runsasta potentiaalia sekä ammattimaista otetta.

”Mooncultin” tarina sijoittuu 1500-luvun lopun Skotlantiin, jossa noitana (tai epäiltynä sellaisena) olo ei tunnu olevan kannattava bisnes. Tarina koostuu 12 raidasta ja pelin henki käy selväksi heti avausbiisi ”She Holds The Greatest Promisen” myötä.

Tiukkaan riffittelyyn, raskaaseen junttaukseen sekä Nils Nordlingin väkevään vokalisointiin nojaavat sävellykset eivät anna armoa. Joku saattaa kokea haasteena levyn raskauden yhdistettynä biisien pituuksiin. Radioystävällisiä kolmen minuutin vetoja on turha odottaa, vaan pääasiassa hätyytellään viiden minuutin rajaa ja uidaan voimametallialtaan raskaammassa päädyssä. Rankan tykityksen sekaan on myös ujutettu nerokkaasti pieniä hengähdystaukoja. Esimerkiksi melodisemman ”Forever Lostin” rauhallisempi lähestymistapa tuo materiaaliin juuri sopivaa vaihtelua.

”Mooncult” on kokonaisuutena tasainen albumi, joka todistaa tekijänsä kehittyneen parin vuoden aikana. Konseptilevy on aina haaste, mutta tässä tapauksessa paketti pysyy kasassa. Loppua kohden taso aavistuksen hiipuu, mutta täydelliseltä jäätymiseltä vältytään. Parhaisiin biiseihin puolestaan on saatu mukavasti koukkuja mukaan ja jopa korvamatopotentiaalia on havaittavissa.

Moni bändi astuu siihen ansakuoppaan, ettei levyjen väliin malteta jättää aikaa ja seuraavaa julkaisua työnnetään ulos liian pian. Riihimäkeläisillä on ollut malttia rakentaa uutta levyä ajan kanssa ja se myös kuuluu. Vielä ei osuta maalitaulun keskelle, mutta oikeaan suuntaan mennään.

7½/10

Miika Manninen

1.1590 Edinburgh (intro)
2.She Holds The Greatest Promise
3.Forever Lost
4.Maiden, Mother And Crone
5.Light The Lanterns (Scavengers Of Death)
6.The Witches Hammer
7.The Chalice And The Blade
8.Burn The Witch
9.Purgatorius Ignis (intro)
10.Eternity In Hell
11.Battle Of Shadows
12.Lady Of Lies

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän