Frosttide: 10 vuotta eeppistä folk metallia.

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.

Jyväskyläläinen eeppistä folk metallia soittava Frosttide julkaisee remiksatun sekä remasteroidun version viime keväällä ilmestyneestä ”Decedents” -EP:stä marraskuun lopussa. Yhtyeen mukaan uusi versio täyttää lopultakin koko sen sisältämän musiikin potentiaalin ja levyn kantavana teemana on kuolema.

”Decedents – Enshrined” kirvoitti Metalliluolan kysymään yhtyeen kuulumiset, vastaajana toimi yhtyeen laulaja/kitaristi Juho Patinen.

Uudet biisit ovat mahtipontisia ja eeppisiä kuten aiemmin. Mistä ammensitte ideoita sävellyksiin tällä kertaa?

Veikkaanpa, ettei tähän kysymykseen löydy kovin yksinkertaista vastausta. Jokainen meistä ammentaa ideoita ja vaikutteita vähän sieltä sun täältä. Sävellys- ja sovitusvaiheessa mennään aina sen mukaan, mikä luontevimmalta tuntuu. Jokaista ukkoa kuitenkin kiehtoo musiikin tekemisessä mahtipontinen tunnelma ja isot maisemat, joten ne elementit löytävät aina tiensä materiaaliin. Lähtökohtaisesti pyrittiin näiden biisien kanssa karsimaan raitojen määrässä ja panostamaan erityisen paljon kaikkien komponenttien toimivuuteen yhdessä kokonaisuutena.

Edellisen täyspitkän jälkeen miehistössä on tapahtunut vaihdoksia. Oliko biisintekoprosessi erilainen uuden materiaalin osalta, kuin aiemmin?

Ei mitenkään mullistavalla tavalla erilainen. Hommassa pyörivät mukana hyvin pitkälti samat tyypit kuin aiemminkin. Aika kivuttomasti tuosta muutoksesta loppupeleissä selvittiin ja homma toimii erittäin hyvin nykyisellä kokoonpanolla.

Onko uuden EP:n tiimoilta keikkoja suunnitteilla?

Kyllä kaikenlaista puhetta on jo ollut. Pääsääntöisesti keskitytään kuitenkin jo uuden täyspitkän työstämiseen, mutta pyrimme tekemään niin paljon keikkoja kuin ehditään ja on mahdollista.

Teillä tulee ensi vuonna 10 vuotta täyteen bändinä. Onko suunnitteilla mitään erityisiä juhlallisuuksia?

Kappas vaan! Katsotaan, josko sitä jotain keksis. Ei ole ehditty juuri pohtia asiaa.

Kumpaa suositte mieluummin, fyysistä vai digitaalista äänitettä?

Vaikea laittaa toinen toisen edelle. Digitaaliset alustat ja formaatit ovat nykyään niin vahvoilla, ettei sitä ainakaan näin artistin näkökulmasta sovi unohtaa. Ja on se helppoa selata kaikki maailman musiikki läpi vain nappia painamalla. Henkilökohtaisesti kallistun enemmän fyysiseen formaattiin. On vaan niin kiva, kun on myös jotain mitä hypistellä.

Millaisena näette kotikaupunkinne Jyväskylän metalliskenen nykypäivänä verrattuna niihin aikoihin, kun itse aloititte?

Oi, niitä aikoja. Kaikilla oli joku bändi. Nykyään tulee kyllä seurattua aivan liian vähän mitä musiikin saralla tapahtuu ylipäätään, mutta silti tuntuu, että vähän väliä joku tältäkin suunnalta tuleva porukka nostaa hieman päätään. Eli veikkailen Jyväskylän metallitarjonnan olevan aika hyvissä kantimissa myös tulevaisuudessa.

Terveisiä Metalliluolan lukijoille?

Perjantaina saadaan lunta tupaan! Kaivakaa pitkät kalsarit ja pipot esiin!

Haastattelu: Miika Manninen
Kuvat: Frosttide

https://www.facebook.com/Frosttide/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here