Sodom – Decision Day (2016)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva
Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva

[three_fourth]Teutonithrashin yksi suurista, Sodom. on julkaissut uuden levyn. Kuuden vuoden takainen ”In War And Pieces” ei omasta mielestäni ollut kummoinen tekele ollen peruskauraa. Tätä edeltänyt vuoden 2013 ”Epitome Of Torture” puolestaan palautti bändin voittojen tielle. Kyseinen levy oli täynnä hyviä ralleja, mutta silti siitäkin puuttui se jokin viimeinen niitti. ”Decision Daylta” en osannut odottaa mitään. En nimittäin ollut kuullut säveltäkään ennen tätä. Oikeastaan en ollut kuunnellut Sodomia ollenkaan pariin vuoteen. Tämän uuden levyn kansikuvakin taitaa olla bändin koko uran huonoimpia. Ennakkoasetelma ei siis ollut kaikkein paras. Pelonsekaisin tuntein iskin kiekon soittimeen ja varauduin pahimpaan. Heti ensimmäisistä tahdeista kävi kuitenkin selväksi että pelko oli ollut turhaa.

Pelin avaava ”In Retribution” nimittäin potkii saman tien vaikut korvista ja nostaa riman todella korkealle jo pelkästään bridgen riffillä. Kakkosbiisi ”Rolling Thunder” puolestaan lyö tiskiin yksinkertaisen ja tarttuvan kertosäkeen, jota en vieläkään ole saanut päästäni. Nimikappale ”Decision Day” pistää hieman ”kevyemmän” vaihteen silmään. Tämä on omiaan luomaan vastapainoa nopeampiin sovituksiin. Tunnetusta tyrannista kertova ja sinkkunakin julkaistu kappale, ”Caligula” on ”Rolling Thunderin” tavoin lähes täydellinen korvamato. Todellisen yllätyksen tarjoaa kuitenkin ”Belligerence,” joka yhtäkkiä ryöpyttää päälle Byfrost- ja Goatwhore-henkistä death/thrashia. Kyseinen kappale nousee allekirjoittaneen suosikiksi juuri tuon pienen lisän vuoksi.

Tom Angelripperin ja Bernemannin sävellyskynä on ollut täydessä terässä tätä levyä tehtäessä. Näin tasaisen laadukasta rässi-levyä tulee harvoin vastaan. Perustuksena on edelleen tuttua Sodomia, mutta höystettynä pienillä nyansseilla. Esimerkkinä voisi mainita sen, että kappaleista on saatu todella ilkeän kuuloisia ja itse Onkel Tom kuulostaa paikoitellen todella maaniselta. Jälleen todiste siitä, ettei uudistumiseen tarvita paljoa, ainoastaan ripaus luovuutta ja mielikuvitusta. Eikä pyörää tarvitse keksiä uudestaan tehdäkseen hyvää musiikkia. Soundit ovat modernin selkeät ja kirkkaat. Parhaimmillaan levy on kuulokkeiden kautta kuunneltuna.

Kuuntelukertoja on nyt kertynyt rutkasti, enkä edelleenkään huomaa tylsistymisen merkkejä itsessäni. Tälläkin hetkellä levy pauhaa taustalla ja olen entistä vakuuttuneempi siitä, että tämä on parasta Sodomia vuosiin. Toivotaan, että voittoputki jatkuu myös tulevaisuudessa.

8½/10

Marko Klingberg

[/three_fourth] [one_fourth_last]

sodom

1.In Retribution
2.Rolling Thunder
3.Decision Day
4.Caligula
5.Who Is God?
6.Strange Lost World
7.Vaginal Born Evil
8.Belligerence
9.Blood Lions
10.Sacred Warpath
11.Refused To Die[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here