Black Royal – Earthbound (2022)

MAINOS:

Tampereelta tuleva Black Royal jatkaa tasaista julkaisutahtia uudella täyspitkällään. Viime kuun puolella ilmestynyt “Earthbound” on bändin kolmas albumi. Sitä edeltänyt “Firebride” (2020) jätti valoisan kuvan yhtyeen tulevaisuudesta, mutta tuolloin vahva draivi ei vielä kantanut koko albumin mittaa.

Uutukaisella Black Royal luottaa edelleen groovaavaan sekä syvältä rouhivaan Entombed-henkiseen death metalliin. Tällä kertaa ilmaisu on monipuolisempaa, kuin aiemmin ja lopputulema on muutaman pykälän verran parempi kuin kaksi vuotta sitten.

Materiaali on myös haastavampaa, eikä kannata odottaa iskujen löytävän tiensä perille heti. “Earthbound” vaatii sulattelua, jotta syvällä uivat koukut tarttuvat ja biisit pääsevät oikeuksiinsa. Mukana on toki suoraviivaisempaa menoa, mutta myös mutkikkaampaa lähestymistapaa.

Edellisellä levyllä ongelma oli, ettei laadukasta materiaalia riittänyt koko täyspitkän mitalle. Tällä kertaa päästään jo lähemmäs lopullista voittoa ja kokonaisuus on vahvempi. Pari heikompaa kappaletta heikentävät lopputulosta ripauksen, mutta suuressa kuvassa tämä ei haittaa. Black Royal on tehnyt ehdottomasti toimivan ja tutustumisen arvoisen levyn.

8-/10

Miika Manninen

1. Earthbound
2. Ghosts Of The Dead
3. Conjuration
4. Law Of Nature
5. 13th Moon
6. Phoenix Ascending
7. Bleed Your Soul
8. Queen Of The Underworld
9. Bear Cult
10. Barren Land
11. Rite Of Passage

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.