Thromdarr – Midwinter Frost: Complete Demo Tapes 1990-1997 (2022)

MAINOS:Thromdarr on nimi, jolla on paikkansa kotimaisen death -ja black metallin historiassa. Myös Necrobiosis-nimellä toimineen yhtyeen edesottamuksia lyötiin yksiin kansiin kahden levyn mittaisella kokoelmalla, joka kattaa otsikon mukaisesti bändien demoja vuosilta 1990-1997.

Demokokoelma ysäriltä saattaa herättää epäilyksiä tuotantonsa puolesta, mutta tässä tapauksessa huoli on turhaa. Ainoastaan Necrobiosis-demot vuosilta 1990 ja 1991 ovat primitiivisiä, mutta toisaalta juuri tämä tuo oman viehätyksensä brutaaliin tykitykseen.

Thromdarrin anti on monipuolisempaa ja biiseissä kuullaan mm. koskettimia sopivassa määrin, mutta mukana on myös rajua riffitulitusta. Kappaleet ovat pääsääntöisesti raakoja sekä brutaalilla energialla kyllästettyjä. Kokonaisuutta kuunnellessa huomaa useampaan otteeseen ihmettelevänsä, miksei tästä bändistä kasvanut tuolloin isompaa nimeä.

Kyseessä on ehdottomasti hyvin koostettu ja sisällöltään maukas kokoelma kotimaisen raskaan metallin historiaa. Jos yhtye tai yhtyeet eivät vielä ole tuttuja, kannattaa tämä kokoelma ehdottomasti ottaa tarkempaan syyniin. Toimii!

8-/10

Miika Manninen

CD1:
01. Northstorm Arrives
02. Path Leads Over The Stone Bridge
03. Forest Of The Black Diamonds
04. By Thy Arrows
05. Winter Of Flames
06. Rainbow In A Red Desert
07. Intro: Dawn Of The Samhain
08. Dragonmyrmidon
09. Nocturnal Inner Torment
10. Outro: Proloque Of Satan
11. Dawn In The Shadows
12. As One With The Ice
13. Silverthrone

CD2:
01. Thromdarr
02. An Eclipse Over The Mountains
03. The Embrace Of Cold
04. Winds Of The Fall
05. Eyes Of Crystal
06. Frozen As The Moon
07. October
08. Intro: Phantom
09. Maggots Infest
10. The Taste Of Formaldehyde
11. Nocturnal Inner Torment
12. Consume The Lifeless Cadaver
13. Nocturnal Inner Torment
14. Consume The Lifeless Cadaver

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.