National Napalm Syndicate – The New Hell (2022)

Alunperin jo 1980-luvun puolivälin jälkeen perustettu National Napalm Syndicate julkaisi kuudennen albuminsa huhtikuun loppupuolella. ”The New Hell” -levy esittelee myös uuden vokalistin. Äänenkäytöstä vastaa Epe Mänty, jonka CV kattaa mm. sellaiset yhtyeet kuten Saattue sekä Kiduttajat.

Bändi onnistui edellisellä ”Time Is The Fire -täyspitkällään mainiosti ja samoja kaikuja on kuultavissa myös nyt. Biiseissä on aggressiivista thrash-sahausta, ärhäkkäämpää vokalisointia, ja samalla myös toimivia melodioita. Parhaimmillaan levy on toimiva näyte, mutta tällä kertaa seassa on myös turhan paljon tasapaksumpaa materiaalia, joka sekoittaa pakkaa kokonaisuuden osalta.

Edeltäjäänsä nähden ”The New Hell” ottaa hopiat, mutta ei ole missään nimessä huono levy. Parhaimmillaan biisit pitävät otteessaan hyvin, mutta heikoimmillaan jäädään pahemman kerran paikalleen junnaamaan. Kaikesta huolimatta veteraanibändi pystyy osoittamaan olevansa edelleen iskussa ja saavansa aikaan asiallista paalujunttaa.

6½/10

Miika Manninen

1. Overture 7734
2. We Are In Hell
3. Depression
4. Naulapää
5. Final Scene
6. God Plutonium
7. Monster
8. Poison Crown
9. Werewolf
10. Supercharged Detroit Demon
11. ACG-137
12. Venomous Encounters
13. Reprise 7734

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.