Dead Samaritan – Come Plague Upon Us EP (2021)

MAINOS:Ensi vuonna 20 vuoden iän saavuttava Dead Samaritan jatkoi pari vuotta sitten ilmestyneen Shadows“-EP:n linjaa uudella viiden kappaleen näytteellä viime vuoden puolella. Death/thrash metallin parissa operoiva ryhmä on onnistunut aiemmilla julkaisuillaan suhteellisen hyvin ja aikaan on saatu laadukasta piiskausta.

Samaa, mutta nousujohteisempaa rataa jatkaa myös “Come Plague Upon Us“. Biisit ovat jämäkkää tekoa ja niistä löytyy pätevää riffitulitusta sekä muutamia hyviä koukkuja. Todellinen jättipotti jää saavuttamatta, mutta kyseessä on silti edeltäjäänsä pykälää vahvempaa tekoa oleva tuotos.

Bändiltä on nyt kuultu kaksi toimivaa pienjulkaisua peräkkäin ja sisällöllisesti jälki on ollut tasaisen varmaa sekä nousujohteista. Todellinen onnistuminen jää edelleen odottamaan itseään, mutta oikeat työkalut bändillä on näpeissään. Jospa seuraavaksi saataisiin kunnon tykitystä täyspitkän muodossa.

3½/5

Miika Manninen

1. I’ll Be Damned
2. Of The Flesh And Devil
3. Hunter’s Night
4. Nosferatu
5. Come Plague Upon Us

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.