After Infinity – After Infinity (2024)

MAINOS:Muun muassa kotimaisessa Dreamtalessa viitisen vuotta vaikuttanut kitaristi Zsolt Szilágyi on ehtinyt puuhailla myös muiden bändien parissa. Vuonna 2022 perustettu After Infinity pääsi levynjulkaisuhommiin kuluvan vuoden maaliskuussa, kun yhtyeen nimeä kantava debyytti ilmestyi useamman singlen pohjustamana.

Heavy/power metallin maailmassa tarpova albumi paljastuu heti kättelyssä onnistuneeksi tekeleeksi. Kappalemateriaali on melodista ja pääasiassa helposti omaksuttavaa. Mukana on pieni ripaus progressiivisia sävyjä, pääpiirteittäin levyllä edetään suoraviivaisesti.

Szilágyi on saanut mukaan pätevän laulajakatraan ja ääntään biiseihin ovat tarjonneet mm. monista yhteyksistä tutut Mikael Salo ja Nitte Valo. Kyseisillä vokalisteilla on myös kunnia olla mukana levyn parhailla biiseillä. Salon hoitelema “A Game Of Chess“/”Crown Of Clowns“-kaksikko sekä Valon tulkitsemat “Without You” sekä Carved In Ashesissa laulavan Juanma Dravenin kanssa vedetty duetto “Two Restless Hearts” ovat albumin onnistuneinta satoa.

Kokonaisuutena After Infinityn pelinavaus on onnistunut. Biiseistä ei kasva suuria klassikoita, mutta albumilla on päätynyt monta hyvää sävellystä. Pahoja rimanalituksia ei kuulla ja laulajat hoitavat tonttinsa mainiosti. Lopputulos ei välttämättä ole omaperäisin tai yllättävin, mutta miksi pitäisi olla? Pääasia, että biisit toimivat.

Metallinsa melodisena ja vähemmän särmikkäänä nauttivat saavat tästä mahdollisesti vielä enemmän irti, mutta toimiva paketti tämä on joka tapauksessa. Tämmöistä lisää.

8-/10

Miika Manninen

1. Calm Before The Storm
2. I Surrender To You (featuring Leonard F. Guillan)
3. A Game Of Chess (featuring Mikael Salo)
4. Do What You’ve Got To Do (featuring Leonard F. Guillan)
5. Crown Of Clowns (featuring Mikael Salo)
6. Capital Punishment
7. Without You (featuring Nitte Valo)
8. The Power Beyond His Fight (featuring Stephen Baker)
9. Two Restless Hearts (featuring Nitte Valo and Juanma Draven)

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.