Convicted X – Buried (2023)

MAINOS:Convicted X on vuonna 2012 perustettu yhtye, joka ilmoittaa musiikkityylikseen “old school modern metal”. Tämän luokituksen taakse kätkeytyy thrash metal -rouhintaa, death metal -vaikutteita, vaihtoehtometallia sekä rockimpaa ilmaisua.

Useasti monipuolisuus voi olla hyvä asia, mutta tässä tapauksessa tyylien kirjo on liian moninainen. Tarinan ydin jää sekavaksi ja myös biisimateriaali ontuu pahimmillaan todella paljon. Kautta linjan hyvillä ja tasokkailla sävellyksillä eri tyylien yhteen lyöminen voisi toimia, mutta tässä tapauksessa tavoitteesta jäädään.

Täysin toivoton tapaus “Buried” ei silti ole, vaan esimerkiksi “Every Step´s Getting Hard (One Step Closer To Satan)” on pätevä ja toimiva sävellys. Tuollaisia vetoja bändiltä toivoisi kuulevansa enemmän jatkossa. Lopputulema on silti vielä raakile ja nyt ollaan vielä alkutekijöissä. Kehitettävää jää tulevaa varten paljon.

6/10

Miika Manninen

1. Ancient Darkness
2. Trapped Around Nothing
3. Buried In The Woods
4. Roadblocks And Gunshots
5. Overworld Undertaker
6. Healing Your Heart
7. Every Step´s Getting Hard (One Step Closer To Satan)
8. Acid Rain
9. Death Song

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.