Burning Point – Arsonist Of The Soul (2021)

MAINOS:Oululainen Burning Point julkaisi odotetun kahdeksannen albuminsa. “Arsonist Of The Soul” -uutukaista pohjustaneet sinkkulohkaisut antoivat odottaa paljon ja niiden perusteella kuulosti sille, että bändi oli kaivanut itselleen uutta virtaa toden teolla.

Sinkkuna julkaistu avausraita “Blast In The Past” on mitä mainioin muurinmurtaja avaamaan peli. Kappaleen tarttuvuus ja uudistuneen kokoonpanon hienosti toimiva dynamiikka pääsevät heti oikeuksiinsa. Uusi vokalisti Luca Sturniolo on loistava löytö ja myös muutoin bändin yhteispeli kuulostaa toimivan mainiosti koko albumin mitalta.

Laadukkaita biisejä toisensa jälkeen tarjoilevalta alkupuoliskolta esiin nousevat mm. ehtaa ysäri-poweria pursuava “Rules The Universe” ja timanttisen yksinkertaisella, mutta tehokkaalla kertosäkeellä kertalaakista mieleen painuva nimikkobiisi.

Toisella puoliskolla vahva meno jatkuu ja kappaleiden tarttuvuus säilyy. Muutamassa kohtaaa on pelattu varman päälle ja esimerkiksi “Fire With Fire” on tässä seurassa väliinputoaja. Tällaiset hetket edustavat merkittävää vähemmistöä ja kokonaiskuvaa ne eivät rumenna.

Albumi sisältää 12 biisiä ja yhtyeen jäsenten tuotteliaisuuden tuntien, materiaalia syntyy kovaa tahtia. Olisiko kokonaisuus vieläkin kovempi pari kappaletta typistämällä? Mahdollisesti, mutta koska yhtään varsinaista hutia ei ole mukana ja levy on suhteellisen optimaalisen mittainen, on jokainen raita paikkansa ansainnut.

“Arsonist Of The Soul” on laadukas albumi, joka yhdistelee sujuvasti 1990-luvun loppupuolen ja vuosituhannen vaihteen voimametallia nykyaikaan. Materiaalissa on samaa henkeä, kuin esimerkiksi Edguyn ja kumppaneiden kulta-aikojen tekeleissä, mutta mukana on myös se tutun perinteinen Burning Point -tuntuma. Ehdottomasti vuoden kovimpia levyjä power metal -kategoriassa.

8½/10

Miika Manninen

1. Blast In The Past
2. Rules The Universe
3. Out Of Control (Savage Animals)
4. Persona Non Grata
5. Arsonist Of The Soul
6. Hit The Night
7. Running In The Darkness
8. Calling
9. Off The Radar
10. Fire With Fire
11. Will I Rise With The Sun
12. Eternal Life

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.