Agarwaen – Channel: Lunacy (2023)

MAINOS:

Agarwaen perustettiin vuonna 2006 ja tuolloin bändi ehti toimia muutamia vuosia julkaisten yhden EP:n. Pienen pöytälaatikkovisiitin jälkeen yhtye aloitti toimintansa uudelleen ja muutama vuosi takaperin saatiin kuulla ryhmän debyyttialbumi “Dottore I“.

Tuolla debyytillä oli paljon hyvää, mutta se jätti myös toivomisen varaa erityisesti kokonaisuutensa puolesta. Nyt AnthonyVrykoHodju on löytänyt toimivan rosterin bändiin ja vuorossa on Agarwaenin toinen täyspitkä “Channel: Lunacy“.

Musiikillisesti mennään samoja latuja kuin debyytillä. Tarjolla on siis kauhuteemaista ja melodista black/death metallia, josta löytyy niin raskaita elementtejä, kuin lennokkaita sekä tarttuvuuteen tähtääviä melodioita. Materiaali flirttailee kevyimmillään myös metalcoremaisen tykityksen kanssa.

Tällä kertaa kappalemateriaali on paremmin synkrossa keskenään kuin “Dottore I”:n vastaava oli. Parhaista biiseistä löytyy tarttuvuutta ja työn jälki on pääsääntöisesti helposti lähestyttävää. Monipuolisuuden skaalan voi joku tuntea turhan laajaksi, mutta kuulija pysyy kyllä kupletin juonesta kärryillä. Lisäksi vokalisti “Vrykon” mainio suoritus ja heittäytyminen biiseihin tuo lisää voimaa kokonaisuuteen.

“Channel: Lunacy” on pienistä puutteistaan huolimatta ehjempi, viihdyttävämpi ja monella osa-alueella parempi levy kuin edeltäjänsä. Täysi kymppi se ei vielä ole ja parannettavaa jää. Ensivaikutelma albumista oli mainio, mutta muutama biisi menettää alkuhuuman jälkeen ripauksen tehokkuuttaan. Tästä huolimatta materiaalin seasta löytyy useampi laatuhetki, jotka omaavat lukuisten kuuntelukertojen jälkeen samaa viehätysvoimaa kuin ensimmäisillä kuuntelukerroilla.

7½/10

Miika Manninen

1. (ec)Static
2. Channel Of Lunacy
3. Mass Hypnosis
4. Lobotomy
5. Graveyard Shift
6. Call Of The Void
7. Delirium
8. Death Row
9. Bloodstained

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.