Wretched Path – Heavy Lies The Crown (2022)

MAINOS:

Kotimainen Wretched Path on vielä tuore nimi, mutta bändin jäseniltä löytyy jo pitkä kokemus alalta. Herrojen CV:t kattavat sellaisia nimiä kuten Godsplague, Survivors Zero ja Northern Discipline.

Kaksi vuotta sitten perustettu yhtye julkaisi debyyttialbuminsa marraskuun alkupuoliskolla. Pääosin nopeatempoista death metallia sisältävä ja perinteitä kunnioittava, mutta myös nykyajassa elävä julkaisu kantaa nimeä “Heavy Lies The Crown“.

Debyytiksi kyseessä on laadukas ja toimiva levy. Kokonaisuus on ehjä ja bändi puristaa puoleen tuntiin sanottavansa tehokkaasti. Materiaalin tason osalta selvitään pääosin puhtain kalsarein ja kiekon kuuntelee mielellään kokonaan.

Rankan murjomisen sekaan sijoitetut melodiset kohdat antavat hyvää hengähdystaukoa ja sävellykset ovat tasaisia keskenään. Sellainen viimeinen nenän niskaan vääntävä huippuisku jää vielä kokematta, mutta silti kyseessä on kova tekele.

Kokonaisuutena Wretched Path onnistuu hyvin debyytillään. Kyseessä ei ehkä ole vuosituhannen kovin death metal -levy, mutta suunta on ehdottomasti oikea ja hyvät murskajaiset ukot ovat saaneet kasaan.

8-/10

Miika Manninen

1. Heavy Lies The Crown
2. Teardrinker
3. 16 Stabs
4. No Cure
5. Kill
6. Marionette
7. Still Going To Die
8. Get It Out

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.