Manowar – Warriors Of The World (2002)

MAINOS:



Tosimetallin kuningas ja vääräuskoisten posereiden päävihollinen, Manowar, teki paluun täyspitkien levyjen pariin pienen tauon jälkeen vuonna 2002. Bändin julkaisutahti oli jo hetken ollut villin 1980-luvun jälkeen hitaampaa, mutta laadusta ei silti oltu tingitty.

Vuonna 1996 ilmestyneen ”Louder Than Hellin” seuraaja oli nimetty mahtipontisesti ”Warriors Of The Worldiksi” ja sitä pohjustanut sinkkubiisi ”Warriors Of The World United” asetteli albumille massiiviset odotukset.

Se jännitys, joka vallitsi kirjoittajan torpassa silloin kun levyn sai lopulta hyppysiinsä oli käsin kosketeltavissa. ”Call To Armsin” potkaistessa albumin käyntiin nousi tunnelma kattoon, mutta ensimmäiset kuuntelukerrat jättivät silti repaleisen kuvan kokonaisuudesta. 11 raidan seasta löytyy mitä uljaimpia taisteluhymnejä, nopeaa ja hyvin Manowarille tunnusomaista piiskausta, mutta myös kokeilevampaa materiaalia.

Ensimmäistä kertaa bändin 20-vuotisella levytysuralla, oli mukaan otettu myös useampi lainabiisi omien tekeleiden sekaan. ”Nessun Dorma” ja ”An American Trilogy” julkaistiin myös singlenä ja sellaisena olisivat myös saaneet pysyä. Albumin kokonaisuuteen kaksikko ei sovi onnistuneista versioinneista huolimatta. Myös Joey DeMaion ambitio orkesterilla vahvistettuun musiikkiin pääsi esiin ”The March”-instrumentaalin muodossa.

Pienistä ristiriitaisuuksistaan huolimatta ”Warriors Of The World” on edelleen laadukas albumi, joka jatkoi Manowarin komeaa levysuoraa. Se on kestänyt aikaa hyvin nämä 20 vuotta ja sitä kuuntelee edelleen mielellään. Se ei haasta tekijänsä parhaita saavutuksia, mutta ottaa silti kunnioitettavan paikan bändin vahvassa tuotannossa.

”Call To Arms”, ”Swords In The Wind”, ”Warriors Of The World United”, ”Hand Of Doom”, ”House Of Death” ja “Fight Until We Die” ovat hienoja hetkiä, jotka saavat edelleen aikaan saman energiapurkauksen kuin albumin ilmestyessä. DEATH TO FALSE METAL! FUCK THE WORLD! HAIL AND KILL! ja mitä näitä nyt on.

8+/10

Miika Manninen

1. Call To Arms
2. The Fight For Freedom
3. Nessun Dorma
4. Valhalla
5. Swords In The Wind
6. An American Trilogy
7. The March
8. Warriors Of The World United
9. Hand Of Doom
10. House Of Death
11. Fight Until We Die

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.