Dreamtale – Everlasting Flame (2022)

1990-luvun lopulta asti toiminut power metal-bändi Dreamtale julkaisi odotetun ”Everlasting Flame” -albuminsa keväällä. Edellisestä ”Seventhian …Memories Of Timesta oli ehtinyt vierähtää jo miltei kuusi vuotta ja tänä aikana yhtyeen rosterissa on tapahtunut pari muutosta.

Toiseen kitaraan löytyi unkarilainen Zsolt Szilágyi, bassoon Catameniasta tuttu Mikko Hepo-oja ja Erkki Seppäsen tilalle vokalistiksi kiinnitettiin Mad Hatter Denissa laulava Jarno Vitri sekä mm. Burning Pointin ja Battle Beastin riveissä vaikuttanut Nitte Valo.

Tuoreella rosterilla operoiva Dreamtale kuulostaa pirteälle ja parhaimmillaan tarttuvalle. Biiseistä löytyy lennokkuutta, hyvää melodiaa ja kokonaisuus on toimiva kuten se oli myös aiemmin mainitulla ”Seventhianilla”. Muutamissa kohdissa paras terä katoaa, mutta suuressa kuvassa tämä ei haittaa. Merkittävä osa biiseistä kestää myös kuuntelua pidemmällä aikavälillä ja tämä tekee tamperelaisbändin hyväksi eroa tasapaksumpiin saman genren akteihin, joihin kyllästyy nopeasti.

”Everlasting Flame” on hyvä levy, joka oli odottamisen arvoinen kaikki nämä vuodet. Se ei välttämättä ole vuoden paras power metal -albumi, mutta tasainen ja pätevä kokonaisuus ehdottomasti. Parasta Dreamtalea sitten vuoden 2003 ”Ocean´s Heartin”.

8/10

Miika Manninen

1. King Of Kings
2. Blood Of The Morning Star
3. Last Goodbyes
4. Ghostride
5. Immortal Souls
6. No Shadow Goes Too Far
7. Summer Rose
8. The Glory
9. Eye For An Eye
10. Lady Dragon
11. Silent Scream
12. Tanhupullo
13. Sleeping Beauty
14. Pirate´s Lullaby

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.