Damage SFP – Punished By The System (2023)

Alunperin jo 1980-luvulla aloitellut Damage SFP julkaisi toisen albuminsa maaliskuun alussa. “Punished By The System” jatkaa siitä, mihin bändin nimeä kantanut debyytti jäi nelisen vuotta takaperin.

Thrash metallin parissa operoivalla porukalla oli homma kohtuullisen hyvin hallussa edellisellä kerralla ja tuolloin lopputulema oli tasavahva suoritus. Todellisia huippuhetkiä ei levyltä löytynyt, mutta se vältti myös pahimmat flopit.

Tällä kertaa materiaalista löytyy tuntuvasti enemmän melodisuutta ja koukuttavuutta. Suuret thrash anthemit seasta uupuvat, mutta edeltäjän tavoin kokonaisuus on silti jälleen asiallisesti rakennettu. Albumia saa siis kuunnella huoletta ilman tuskaisia täytehetkiä. Napakan lisämausteen sekaan tuo omien biisien tueksi kaivettu Motörhead-ässä “Iron Fist“, jonka bändi on hienosti omaksunut.

Damage SFP parantaa edellisestä albumistaan ja tarjoaa toimivan kuuntelukokemuksen. Yhdeksän kappaleen matka on rakennettu vahvasti kasarilta maistuvan thrash-paahdon ympärille, mutta muutamat enemmän heavyyn kallellaan olevat hetket tuovat hyviä hengähdystaukoja sekaan. Ei vuoden levy, mutta pätevä ja kuuntelua kestävä suoritus silti.

8-/10

Miika Manninen

1. Betrayal In Your Eyes
2. Exiled From Paradise
3. Face Your Demons
4. Punished By The System
5. Track, Load & Charge
6. The Greedy And Selfish
7. Fallen Star
8. Iron Fist
9. Unfreeze Me

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.