Thy Row – Unchained (2021)

MAINOS:Tuore helsinkiläisbändi Thy Row julkaisi debyyttialbuminsa syyskuussa. Yhtyeen musiikki on näppärä yhdistelmä vanhan liiton heavy metallia sekä hard rockia, mutta seassa on myös modernia otetta.

Levyn kappalemateriaalista löytyy parhaimmillaan energistä tykitystä ja seasta on helppo löytää mm. Judas Priestin, Scorpionsin sekä Iron Maidenin antamia vaikutteita. Parhaimmillaan laadukkaiden sävellysten päälle moneen paikkaan ehtivä vokalisti Mikael Salo vetää tähänastisen uran mahdollisesti parhaan laulusuorituksen “Unchainedin” johtamana.

Täyttä kultaa helsinkiläisten debyytti ei ole, sillä osassa biiseistä kirves osuu kiveen ja ne elävät lähinnä vokalistin tulkinnan voimalla. Näitä hetkiä kun saadaan pudotettua vähemmäksi, on seuraavalla levyllä mahdollisuus iskeä runsaasti voimakkaammin. Tästä huolimatta “Unchained” on asiallinen ja pätevä pelinavaus.

7½/10

Miika Manninen

1. Road Goes On
2. The Round
3. Unchained
4. Horizons
5. Hidebound
6. Just Fine
7. Down On My Knees
8. The Downfall Part 1. Killing All Inside
9. The Downfall Part 2. Beyond Reason
10. The Downfall Part 3. Fragments Of Memory

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.