Cardinals Folly/Purification – Possessed In The Ritual Grove SPLIT (2022)

MAINOS:Kotimainen Cardinals Folly sekä yhdysvaltalainen Purification löivät hynttyyt yhteen ja kasasivat split-julkaisun. Doom metallin parissa operoivat bändit latasivat “Possessed In The Ritual Grove” -levylle seitsemän raitaa, joista kolme on suomalaisten tekemiä ja loput neljä jenkkien käsialaa.

Vuonna 2018 Thrownin hajoamisen jälkeen perustettu Purification avaa pelin tällä levyllä. Yhtye on ollut tuottelias, sillä neljään vuoteen amerikkalaiset ovat julkaiseet yhtä monta täyspitkää ja pari pienempää julkaisua.

Kokonaisuuden korkkaavan Cardinals Follyn kaikki kolme kappaletta ovat hyviä ja toimivia. Bändi on onnistunut luomaan laatumateriaalia 15 vuotta kestäneellä urallaan ja hyvää jatkumoa tarjoaa myös tämä julkaisu.

Purificationin materiaali onnistuu parhaimmillaan hyvin, mutta pahimmillaan biiseistä jää hetkellisesti paras terä puuttumaan. “Six Horn Cult Of The Swordin” kaltaisia sävellyksiä olisi kaivannut tähän lisää.

Tämän näytteen perusteella suomalaiset ottavat niskalenkin amerikkalaisista kollegoistaan. Cardinals Follyn kappaleet öytävät pykälän verran paremmin maaliinsa ja jatkavat samaa hyvää linjaa kuin yhtyeen parin vuoden takaisella “Defying The Righteous Way“-pitkäsoitolla.

Purification saa myös parhaimmillaan hyviä väristyksiä ja kokonaissaldona kyseessä on laadukas julkaisu kahdelta yhtyeeltä. Underground doomin ystävät saavat tästä varmasti paljon irti ja voi “Possessed In The Ritual Grovea” suositella myös “salonkikelpoisemman” musiikin ystäville.

3½/5

Miika Manninen

1. Cardinals Folly – Law And Enlightenment
2. Cardinals Folly – The Second Seal
3. Cardinals Folly – Prince Prospero
4. Purification – 1st John 2:18 (King James version)
5. Purification – The Crowning Mercy
6. Purification – Six Horn Cult Of The Sword
7. Purification – Adrianople (Suicide Morning)

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.