Arched Fire – Trust Betrayal (2023)

Alun perin jo 1980-luvun lopulla perustettu Arched Fire iski pöytään toisen albuminsa. Vuonna 2021 ilmestynyt debyytti “Remote Control” oli asiallinen ja pätevä speed/heavy metal -voimannäyttö, joka jätti bändistä hyvän kuvan.

Tuon levyn tiimoilta tuli pohdittua, että toivottavasti seuraajaa ei tarvitsisi odottaa kovin pitkään. Tämä toive toteutui ja nyt päivänvalon on nähnyt “Trust Betrayal“, joka jatkaa edeltäjänsä viitoittamalla tiellä.

Kemijärveltä tuleva yhtye ei ole lähtenyt tekemään suuria muutoksia ja miksipä olisi, sillä ehjää ei kannata korjata. Uusi albumi luottaa samaan speed metal -paahtoon, ajoittaisiin thrash-vaikutteisiin sekä enemmän heavy metallin puolelle kääntyvään melodisuuteen.

Biisimateriaali on kunnossa, mutta edeltäjän tavoin polttoainemittari menee punaiselle muutaman kerran. Tämä ei silti tee pahasti hallaa kokonaiskuvalle ja tällä kertaa yksittäisiin biiseihin on saatu koukkuja lisää. Esimerkiksi sinkkubiisi “Pestilence“, johon on napattu vierailemaan Tim “Ripper” Owens on mainio biisi lähteä tutustumaan bändiin.

Kokonaisuutena “Trust Betrayal” parantaa ripauksen debyytistä ja jatkaa bändin matkaa hyvällä draivilla. Edeltäjänsä tavoin ei puhuta vuosituhannen merkittävimmästä levystä, mutta kovaa kamaa Arched Fire silti jälleen tarjoaa.

8/10

Miika Manninen

1. Fear
2. Pestilence
3. Narcissist
4. Blind Faith
5. Oblivion
6. Corporeal Abhorence Of Entrails
7. Self-Backstabbers
8. Mastermind
9. Wings Of Chrome
10. Artificial Sun

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.