Mystic Opera – Black Moon Of Taniquetil (2018)

MAINOS:Tampereella vuonna 2005 perustettu Mystic Opera tarttui kirjoittajan silmään “Mighty Sauron” -demonsa myötä vuonna 2006. Sinfoninen power metal Tolkien-aiheisilla lyriikoilla ei ehkä ole se omaperäisin kombinaatio, mutta jo tuolloin bändi nousi lukuisten kaltaistensa joukosta esiin.

Tuon demon jälkeen oli hiljaisempaa pitkään, kunnes vuoden 2018 lopulla saapui viimein debyyttialbumi “Black Moon Of Taniquetil“. Bändin kokoonpano oli hieman muuttunut vuosien saatossa ja musiikkiin oli saatu lisää voimaa sekä mahtipontisuutta. Tästä hyvänä esimerkkinä demon raidat, jotka ovat saaneet komean kasvojenkohotuksen.

Heti ensimmäisestä introsta lähtien tarjotaan laadukasta ja pirullisen viekkaasti tajuntaan hiipivää biisiä toisensa jälkeen. Tämä Keski-Maan keikka taitetaan jylhissä tunnelmissa, mutta niin maltillisesti, ettei mahtipontisuus tukahduta kappaleita ja tee niistä täyteen ahdetun kuuloisia. Hienojen sävellysten päälle vokalisti Natalia Sibilskaya vetää huikeat lauluosuudet kruunaten kokonaisuuden.

Biiseistä on hankala löytää huomautettavaa ja yhtye onnistuu välttämään mainiosti sellaiset karikot, joihin tässä genressä törmäillään usein. Sävellyksissä on mukana black metal-maista pahaenteisyyttä voimakkaiden sekä tarttuvien orkestraatioiden muodossa ja tämä on juuri sellainen tekijä, jolla bändi onnistuu erottumaan edukseen.

“Black Moon Of Taniquetil” on turhan vähälle huomiolle jäänyt albumi, joka kannattaa ehdottomasti katsastaa. Tästä levystä saa jotain hyvää irti niin power metallin kuin myös raskaamman musiikin ystävä. Hieno teos.

8½/10

Miika Manninen

1. Winds Of Anfauglith
2. Thangorodrim
3. Towards Black Crown
4. Dark Princess
5. Eye Of Sauron
6. March Of Gondolin
7. Eclipse Of Valinor
8. Venomous Evil
9. Prophecy Of The North

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.