Korpituli – As Infinite Shadows Of The Nightsky (2022)

MAINOS:Korpituli ei turhia vatuloi, sillä viime vuoden puolella ilmestynyt “As Infinite Shadows Of The Nightsky” oli jo toinen albumi 2021 perustetulle projektille. Nimen takaa löytyy mm. Wrathagesta ja Iku-Tursosta tuttu Joonas Juntunen.

Homman nimi on vahvasti 1990-luvun pyörteisiin kurottava tunnelmoiva black metal. Debyyttilevy “The Ancient Spells Of The Past” oli asiallinen pelinavaus, eikä kakkoslevy ole huono.

Parhaimmillaan biisit nostavat esiin hienoa nostalgiaa ja mieleen tulevat hetket, jolloin kuuli black metallia ensi kerran 1990-luvun puolivälin tienoilla. Nämä hetket kannattelevat albumia hyvin, mutta sekaan mahtuu myös tasapaksumpaa materiaalia, jolloin hieno tunnelma särkyy.

Kokonaisuutena “As Infinite Shadows Of The Nightsky” on rikkonainen, mutta sen parhaat hetket ovat onnistuneita. Toivottavasti jatkossa tunnelma saadaan sidottua koko albumin mitalle. Nyt lopputulos on toimiva vain osittain.

6½/10

Miika Manninen

1. The Keys And Gates To Unhallowed Lands
2. Endless Whispers Echo
3. Celestial Nightfires
4. Lost, Unspoken Sorrow Of Ages
5. Nostalgia Burning
6. In The Witches Circle
7. Eternal Shadows Dance

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.