Cardinals Folly – Live By The Sword (2023)

MAINOS:

Etelä-Suomesta tuleva Cardinals Folly julkaisi järjestyksessään kuudennen albuminsa lokakuun lopulla. “Live By The Sword“- levy oli odotettu, sillä reilut 15 vuotta tällä nimellä toimineen bändin ura on ollut nousujohteinen. Edellinen täyspitkä, “Defying The Righteous Way” (2020), oli tuohon mennessä yhtyeen paras tekele ja uutukaista kohtaan kohdistui tästä syystä suuret odotukset.

Usein Cardinals Folly mielletään ainoastaan doom metallin laariin ja alun perin bändi toki oli täysverisempi tuon genren edustaja. Matkan varrella ilmaisu on monipuolistunut ja esimerkiksi perinteinen sekä eeppisempi heavy metal on napannut enemmän jalansijaa kolmikon ilmaisussa. Samalla ja hyväksi havaitulla polulla on jatkettu myös tuoreiden biisien kanssa.

“Live By The Sword” paljastuu vahvaksi ja ehjäksi kokonaisuudeksi, jossa ei ole notkahduksia seassa. Kyseessä ei ole kaikkein päällekäyvin ja hetkessä tarttuvin albumi, ja kappaleet tarvitsevat muutaman kuuntelurundin alle, jotta koukut alkavat tarttua. Materiaali on haastavinta, mitä bändi on tähän mennessä luonut, mutta pieni kypsyttely kannattaa, sillä avautuessaan kokonaisuus vie mukanaan.

Cardinals Folly onnistuu uutukaisellaan jatkamaan nousujohteista uraansa ja pystyy vastaamaan sille asetettuihin odotuksiin. “Live By The Sword” on toimiva sekoitus perinteistä doomia ja rivakkatempoisemman heavy metallin yhdistelmää, joka pitää otteessaan koko albumin mitan.

Helsinkiläiset tuskin murtautuvat tällä tekeleellä valtavirtaan, mutta se ei liene ollut tarkoitus. Tavoitteena on ollut tehdä pirun hyvä metallilevy ja siinä on onnistuttu komeasti, sillä kyseessä on parasta Cardinals Follya tähän mennessä!

8½/10

Miika Manninen

1. Life Eternal
2. Ride Or Die 666
3. Luciferian
4. Priesthood Of Darkness
5. Innsmouth Royalty
6. Live By The Sword
7. Ludovico
8. Last Bastion Of Doom

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.