Death´s-Head and the Space Allusion – The Counterbalance (2019)

Death´s-Head and the Space Allusion, lyhyemmin DHATSA, julkaisi debyyttialbuminsa ”The Counterbalance” toukokuun alussa. Parin vuoden takainen ”Lead Us To Dawn”-EP oli vakuuttava pelinavaus ja odotukset vuonna 2016 perustetun oululaisryhmän täyspitkää kohtaan olivat korkeat.

Kokeneista soittajista koostuvan yhtyeen musiikki oli ”Lead Us To Dawnilla” tarttuvan suoraviivaista melodista metallia. Debyytille ilmaisu on kehittynyt askeleen verran progressiivisempaan suuntaan. Lopputulos on edelleen tunnistettavissa samaksi bändiksi kuin vuonna 2017 ja materiaali on helposti lähestyttävää. Sopiva haasteellisuus on silti läsnä, eivätkä biisien kaikki koukut tule esiin saman tien.

Avausveto ”Dopefiend Outrunin” potkaistessa levyn ilotulituksen omaisesti käyntiin, käy selväksi vahva tuntuma on tallella. Kitaristi Anza Talalan kynäilemät sävellykset komeine laulumelodioineen ovat alusta loppuun tarttuvia ja yksinkertaisesti hienoa kuultavaa. Nerokkaasti rakennetuista kappalerakenteista on löydettävissä jopa popahtavia koukkuja, jotka sopivat pirullisen hyvin yhteen raskaampien osien kanssa.

Debyytiksi ”The Counterbalance” on poikkeuksellisen kypsä onnistuminen, josta on vaikea löytää huomautettavaa. Asialla ovat toki kokeneet ammattimiehet, mutta tällaisia levyjä tulee silti vastaan harvoin. Palaset osuvat kohdilleen jokaisella osa-alueella aina tuotannosta albumin kestoon. 40-minuuttinen kokonaisuus on ehjä sekä viihdyttävä ja bändi on kovassa vedossa. Tässä on levy, jota ei kannata missata.

8½/10

Miika Manninen

1.Dopefiend Outrun
2.Gone
3.The Time Healer
4.Blood-Painted
5.The Seal Of The Dreamland
6.Between The Sounds
7.Burning Desire
8.Principles Of A Mechanic Commander

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän