Neon Angel – Neon Light District (2020)

Tampereelta tuleva Neon Angel julkaisi raikkaan tuulahduksen 1980-luvulta maistuvaa heavy metallin ja hard rockin seosta synkän syksyn piristykseksi. ”Neon Light District” on yhtyeen debyyttilevy ja kyseessä on positiivisesti yllättävä sekä laadukas pelinavaus.

Bändi on selvästi kuunnellut esimerkiksi Whitesnaken sekä Dion tuotannot tarkasti läpi. Kopioimaan tamperelaiset eivät ole esikuviaan lähteneet, vaan musiikista puskee läpi tietynlainen oman käden jälki jossa 80-luvun vaikutteet tuodaan tyylillä nykyaikaan.

Albumin sisältö on parhaan satonsa osalta kuorrutettu toimivilla ja mieleenpainuvilla melodioilla, sekä sopivalla annostuksella raskaampaa riffittelyä. Kappaleissa on mukavasti nostetta sekä tarttuvuutta ja jopa pienimuotoista hittipotentiaalia. Heikoimmillaan ote hieman herpaantuu, mutta missään kohtaa ei mennä metsään.

Kahdeksan biisin joukkoon mahtuu useampi hieno hetki. ”Another Kind Of Love” tarjoaa suoraviivaisempaa toimintaa ja kappaleessa on juuri sellaista tarttuvuutta, mitä avausbiisiltä vaaditaan. Hidastempoisempi ”Are You There?” puolestaan lähestyy eeppisemmällä lähestymistavalla ja sen kertosäe on tarttuva.

Vajaat 40 minuuttia kestävä matka saa komean päätöksen ja Neon Angel on säästänyt parhaat iskunsa viimeisiksi. Reippaalla poljennolla ja simppelillä, mutta tehokkaalla kertosäkeellä ratsastava ”Night Tripper” potkii lujaa. Tunnelmoiva ja tunteikas ”Simon” taas on mitä parhain kappale lyömään viimeinen naula arkkuun.

Kokonaisuutena ”Neon Light District” on onnistunut ja laadukas debyyttilevy. Neon Angel osoittaa olevansa oppirahansa maksanut yhtye, jonka sävellyskynä on hyvässä terässä. Todelliset huippuhitit puuttuvat vielä, mutta yhtään hutia ei kahdeksikkoon ole eksynyt. ”Neon Light Districtiin” kannattaa ehdottomasti tutustua, mikäli haluaa levylautaselleen tasokkaan näytteen kasarivaikutteisesta hard rock-levystä.

8-/10

Miika Manninen

1. Another Kind Of Love
2. Neon Angel
3. Love Addiction
4. Are You There?
5. City Is Sleeping
6. World On Fire
7. Night Tripper
8. Simon

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here