mTORR- Viking Metal Rock EP (2018)

Monissa liemissä keitetty ja jo 1980-luvulla musiikillisen uransa aloittanut Ari ”Arska” Honkonen on palannut uuden bändiprojektinsa mTorrin kanssa. Kotimaan underground-metallipiireissä legendaarista mainetta nauttiva herra on monille tuttu mm. Minotaurista, Morningstarista, Ironbirdista sekä useammasta maestron itsensä lanseeraamasta ”Hakkapeliitta rock”-yhtyeestä.

Tällä kertaa Honkonen on liikkeellä heavy/viikinkimetallin voimalla ja ”Viking Metal Rock” seuraa aiemmin tänä vuonna julkaistun ”Nordic Iron Age” -EP:n jäljissä kohti loppusyksystä julkaistavaa debyyttitäyspitkää ”North”.

Musiikillisesti mTorr vaeltaa jossain Manowarin, Running Wildin sekä Manilla Roadin varhaistuotantojen välimaastossa NWOBHM-maustein vahvistettuna. Kyseessä on siis vankka paketti perinteistä ja eeppistä 80-luvun metallia ”Honkosmaisella” voimakkaalla otteella.

Levylle on rakenneltu kuusi keskenään hyvin tasaista sävellystä (+ yksi instrumentaali), eikä materiaalissa ole valittamista. Todelliset ässäbiisit levyltä tästä huolimatta puuttuvat ja sopii toivoa, että ne kaikkein terävimmät vedot on säästelty syksyn täyspitkää varten. Joka tapauksessa esimerkiksi hienosti rullaava ”Hyberborea”, Manowarin tuoksuinen ”True Metal” tai tarttuvalla riffillä päälle käyvä ”Ice Queen” ovat viriilejä biisejä.

Arska ei ole pahemmin peukaloitaan pyöritellyt mTorrin materiaalin kanssa, sillä bändi perustettiin vasta viime vuonna ja uutta tuotantoa on syntynyt kunnioitettava määrä. ”Viking Metal Rock” ei ole mitään klassikkokamaa, mutta kyseessä on silti toimiva kokonaisuus ja vahva todiste siitä, että Honkosen sävellyskynä toimii edelleen miltei 30 vuotta kestäneen uran jälkeen.

3/5

Miika Manninen

1. The Battle In The North
2. Dragonship
3. Hyperborea
4. True Metal
5. Ice Queen
6. Viking Metal Rock
7. Ode To North

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän