Iced Earth – Enter The Realm EP (2019)

Mainos
Saarihelvetti

Iced Earthin Jon Schaffer ei jättänyt vanhoihin luomuksiensa uutta esiintuontia Purgatoryn viime vuotiseen minilevyyn. Nyt uusintakäsittelyyn on otettu ”Enter The Realm” –demo, joka poiki aikanaan bändille levytyssopimuksen. Albumi on masteroitu alkuperäisistä nauhoista ja julkaistu uudelleen vinyylimuodossa sekä CD:llä.

Kuuden raidan mittainen demo esitteli aikanaan power/thrash -vaikutteita hyödyntävän ja nälkäisen metallibändin, josta kasvaisi vuosien saatossa suuri nimi. ”Enter The Realmin” materiaalissa oli kuultavissa useita askelia Purgatory-eralta kehittynyt sävellystaito.

Kappaleet ovat hyviä, siitä ei ole epäilystä. ”Colors”, ”Nightmares” sekä bändin nimibiisi ovat edelleen vertailukelpoisia sävellyksiä Iced Earthin uudempiin edesottamuksiin nähden. Biisejä ei ole lähdetty moderoimaan uusiksi, eikä alkuperäisiin versioihin nähden ole soundissa havaittavissa suurta eroa.

”Enter The Realmin” uusintaotos ei loppujen lopuksi tarjoa mitään uutta. Julkaisun kohderyhmänä ovat keräilijät ja bändin tosifanit, joille avautuu ensimmäistä kertaa mahdollisuus saada levy haltuunsa myös LP-muodossa. Nämä kappaleet uusittiin huomattavasti paremmin ”Days Of Purgatory” -kokoelmalla 1990-luvun loppupuolella.

2½/5

Miika Manninen

1.Enter the Realm
2.Colors
3.Nightmares
4.To Curse The Sky
5.Solitude
6.Iced Earth

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän