Death’s-Head and the Space Allusion – Lead Us To Dawn EP (2017)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja
Mainos:
Saarihelvetti

Oululainen Death’s-Head And The Space Allusion on melkoinen nimihirviö. Nimen takaa paljastuu monissa liemissä keitetty ja hyvin kokenut ryhmä kokeneita muusikoita. Vuonna 2015 perustetun yhtyeen jäseniltä löytyy kokemusta mm. sellaisista bändeistä kuten Burning Point, To/Die/For, Antipope ja Downstone. ”Lead Us To Dawn” on bändin ensimmäinen EP ja kyseessä on todella kova julkaisu.

Allekirjoittanut törmäsi bändiin ensimmäisen kerran Oulussa järjestetyn Yhen Tähden Metalli -festarin yhteydessä alkukesästä, jossa DHATSA toimi tapahtuman avausesiintyjänä. Yhtyeen melodinen ja äärimmäisen tarttuva metalliseos iski tajuntaan tuolloin saman tien, eikä setissä ollut ainoatakaan notkahdusta vaan biisit menivät suoraan ”No Fillers, Only Killers”-osioon.

”Lead Us To Dawn” sisältää kolme kappaletta, joista jokainen onnistuu jättämään itsestään vahvan muistijäljen vaatien päästä soittoon uudelleen ja uudelleen. Avausbiisinä toimiva nimikappale sekä toisena kuultava ”Traveller Of The Universe” edustavat nopeampaa menoa ja kumpainenkin tarjoilee tarttuvaa kertosäettä hienojen soolojen kera. Päätösbiisi ”Rain” puolestaan etenee hitaammin, mutta samat tunnusmerkit täyttyvät jälleen. Yhtyeen soitto kuulostaa saumattoman hyvälle ja kun yhtälöön lisätään vielä Valtteri Virolaisen hienot laulusuoritukset, puhutaan täysin valmiista paketista.

Ei tässä välttämättä pyörää keksitä uudestaan, mutta eipä tarvitsekaan. Yksinkertaisesti bändi kuulostaa pirullisen hyvältä ja biisit tarttuvat kuin flunssa päiväkodista, joten ei muuta, kun täyspitkää pihalle ja sassiin!

4+/5

Miika Manninen

  1. Lead Us To Dawn
  2. Traveller Of The Universe
  3. Rain

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän